Ο πρόεδρος της Αυστρίας παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας με παρέα σε εστιατόριο

Ο πρόεδρος της Αυστρίας παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας με παρέα σε εστιατόριο Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν ζήτησε συγγνώμη επειδή παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμόζεται λόγω κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος φέρεται να παρέμεινε σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη, πέρα από τον χρόνο κλεισίματος που έχει επιβληθεί βάσει των περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Ο Βαν ντερ Μπέλεν είπε ότι είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου καθώς μιλούσε με φίλους στο ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. 

«Λυπάμαι ειλικρινά. Ήταν λάθος», πρόσθεσε στην απολογία του. «Βγήκα για πρώτη φορά μετά το lockdown με δύο φίλους και τη γυναίκα μου», έγραψε στο Twitter. «Χάσαμε την αίσθηση του χρόνου ενώ συζητούσαμε».

Ο πρόεδρος εντοπίστηκε από την αστυνομία στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Ωστόσο, οι κανόνες της κυβέρνησης αναφέρουν ότι εστιατόρια και καφετέριες, τα οποία άνοιξαν ξανά την περασμένη εβδομάδα, πρέπει να κλείνουν το αργότερο έως τις 23:00.

Το εστιατόριο θα μπορούσε να δεχθεί πρόστιμο για παραβίαση, αλλά ο πρόεδρος είπε ότι θα αναλάβει την ευθύνη εάν ο ιδιοκτήτης υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια. «Κλείσαμε μετά από έναν τελευταίο γύρο ποτών στις 23:00, όπως απαιτείται από το νόμο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης στην εφημερίδα Krone. Πρόσθεσε ότι πίστευε ότι επιτρέπεται στους πελάτες να παραμείνουν στον έξω χώρο πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα, αν το επιθυμούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM