Ο Τσαβούσογλου απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, μετά τον κορωνοϊό

Ο Τσαβούσογλου απειλεί με νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, μετά τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε με νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ενώ οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ανέβει ξανά, λόγω του ζητήματος του Έβρου, ο Τσαβούσογλου μίλησε ξανά για πρόσφυγες που θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία για την Ελλάδα.

«Υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί», δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Αθήνα γιατί δεν συνεργάστηκε με την Άγκυρα. «Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, πήγε να μας αφήσει έξω και προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις», είπε για το ζήτημα και συμπλήρωσε: «Νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός υφαλοκρηπίδας μου, κάνω γεωτρήσεις. Είναι περιοχή της δικής μου κυριαρχίας. Το κυριαρχικό μου ζήτημα δεν το συζητώ».

Το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο. «Δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας», ανέφερε η ανακοίνωση, με την οποία ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι παρατηρήθηκε τουρκική κινητικότητα στο σημείο των έργων για τον φράχτη, αλλά χαρακτήρισε απολύτως ψευδή τον ισχυρισμό περί κατάληψης ελληνικού εδάφους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM