Ένοχη δήλωσε η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν - Δωροδόκησε για να μπουν οι κόρες της σε πανεπιστήμιο

Ένοχη δήλωσε η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν - Δωροδόκησε για να μπουν οι κόρες της σε πανεπιστήμιο Facebook Twitter
0

Ένοχη για απάτη δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός Λόρι Λάφλιν, στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου δωροδοκίας από εύπορους, συχνά διάσημους γονείς, με σκοπό την εισαγωγή των παιδιών τους σε περίβλεπτα πανεπιστήμια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που έγινε με βιντεοδιάσκεψη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης, η 55χρονη ηθοποιός και ο σύζυγός της, Μόσιμο Τζιανούλι, τήρησαν στωικά τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί χθες από τον εισαγγελέα: δήλωσαν ένοχοι για μια κατηγορία δόλιας μεταφοράς χρημάτων μέσω τραπέζης. Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι εισαγγελικές αρχές έβαλαν στο αρχείο τις δύο άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε το ζεύγος και θα εισηγηθούν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 μηνών στην ηθοποιό και 5 μηνών στον σύζυγό της. Επίσης, θα τους επιβληθούν πρόστιμα 150.000 και 250.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Και οι δύο, εδώ και μήνες, αρνούνταν κατηγορηματικά ότι εμπλέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο στην απάτη. Χωρίς συμφωνία, και με τη δίκη τους να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, κινδύνευαν να καταδικαστούν σε πολυετή κάθειρξη.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούσαν τη Λάφλιν και τον σύζυγό της ότι κατέβαλαν 500.000 δολάρια σε έναν μεσάζοντα για να διασφαλίσουν ότι οι δύο κόρες τους θα εισάγονταν στο Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας (USC). Με τη μεσολάβηση του «εγκεφάλου» της απάτης, του Ουίλιαμ Σίνγκερ, τα δύο κορίτσια εμφανίστηκαν ως αξιόλογες αθλήτριες, κατάλληλες για την ομάδα κωπηλασίας του πανεπιστημίου, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα.

Η οργάνωση του Σίνγκερ έλαβε συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια από γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να εισάγονται σε πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Στάνφορντ ή το Τζόρτζταουν. Οι περισσότεροι από τους γονείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο έχουν ήδη δηλώσει ένοχοι. Μεταξύ αυτών ήταν και η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν («Νοικοκυρές σε απόγνωση») που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο εβδομάδων και έμεινε στη φυλακή για 11 ημέρες, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ποινή της Λάφλιν και του Τζιανούλι θα ανακοινωθεί επισήμως στις 21 Αυγούστου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM