Η μυστική υπηρεσία της Γαλλίας θέλει να στρατολογήσει «σπασίκλες» και όχι εκκολαπτόμενους «Τζέιμς Μποντ», καθώς προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις του κόσμου μετά τον κορωνοϊό.

 

Αυτό ανέφερε σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτησή του ο Πατρίκ Παϊλού, ο τεχνικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής ασφάλειας της Γαλλίας (DGSE), επισημαίνοντας ότι πολλοί νεαροί με τεχνολογικές γνώσεις πιστεύουν- λανθασμένα- ότι δεν ταιριάζουν στα στερεότυπα της μιας μυστικής υπηρεσίας.

 

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με τις νέες τεχνολογίες, συνεπώς νέους ανθρώπους. Πρέπει να τους φέρουμε στην DGSE. Είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Παϊλού στο AFP. Οι νέοι έχουν στο μυαλό τους τον Τζέιμς Μποντ και τις ειδικές δυνάμεις, σημείωσε. «Σκέφτονται "δεν είμαι ο Ράμπο, είναι σπασίκλας" και δεν περνά από το μυαλό τους να μπουν στην DGSE. Αλλά δεν είναι μόνο οι υπεράνθρωποι που είναι "υπερπλήρεις". Αν είσαι "υπερπλήρης" στην τεχνολογία, μπορείς επίσης να υπηρετήσεις τη χώρα σου», εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.

 

Αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, σε έναν αλλαγμένο κόσμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στον οποίο οι κοινωνίες θα είναι περισσότερο ψηφιακές και λιγότερο πρόσωπο με πρόσωπο, επεσήμανε. «Η κυβερνοασφάλεια είναι το Α και το Ω για την παγκόσμια ασφάλεια στον κόσμο που ζούμε. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τα συστήματά μας ασφαλή, τότε όλη η άλλη ασφάλεια είναι άχρηστη», εξήγησε.

Με πληροφορίες από Guardian