LIVE!

Κίνα: Χωρίς στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ, για πρώτη φορά από το 1990- Λόγω κορωνοϊού

Κίνα: Χωρίς στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ, για πρώτη φορά από το 1990- Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η Κίνα εγκατέλειψε τον στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, επικαλούμενη τη «μεγάλη αβεβαιότητα» που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αυτό τον τρόπο το Πεκίνο αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, από τη μία με την οικονομία που δέχεται πιέσεις και από την άλλη με την αυξημένη διεθνή εχθρότητα, σημειώνει ο Guardian, για την πανδημία. Στην Κίνα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 82.971 κρούσματα κορωνοϊού και 4.634 θάνατοι.

«Δεν έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο για οικονομική ανάπτυξη φέτος. Αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας θα αντιμετωπίσει κάποιους παράγοντες που είναι δύσκολο να προβλεφθεί η εξέλιξή τους, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στην ετήσια συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1990, όταν η Κίνα άρχισε να δημοσιεύει τους στόχους για το ΑΕΠ, που η ηγεσία δεν ανακοινώνει στόχο. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αντί για αυτό η κυβέρνηση θα δώσει «προτεραιότητα στη σταθεροποίηση της εργασίας και τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου».

Η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε κατά 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, για πρώτη φορά από το 1992. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενος αναταραχές στο διεθνές εμπόριο και μείωση της εγχώριας κατανάλωσης, επενδύσεων και εξαγωγών.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι φέτος η αναλογία ελλείμματος- ΑΕΠ αναμένεται να ξεπεράσει το 3,6%, όπως και ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί κατά 1 τρισεκατομμύριο γουάν σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. «Οι διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα πρέπει πραγματικά να σφίξουν το ζωνάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι ο Λι Κετσιάνγκ επαίνεσε τον τρόπο που αντέδρασε η Κίνα στην πανδημία, είπε ότι υπήρχε «περιθώριο βελτίωσης στη δουλειά της κυβέρνησης» μια σπάνια παραδοχή για λάθη, που προκάλεσαν την οργή των Κινέζων.

«Ανούσιες τυπικότητες και γραφειοκρατία παραμένουν ένα έντονο ζήτημα. Ένας μικρός αριθμός αξιωματούχων αποφεύγουν τα καθήκοντά τους ή είναι ανίκανοι να τα εκτελέσουν. Η διαφθορά είναι ακόμη συχνό πρόβλημα σε κάποιους τομείς. Κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού αποκαλύφθηκαν πολλοί αδύναμοι σύνδεσμοι στη διαχείριση της κρίσης της δημόσιας υγείας και άνθρωποι εξέφρασαν απόψεις και προτάσεις που αξίζουν την προσοχή μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM