Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία

Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία Facebook Twitter
EPA
0

Οι λουόμενοι έκαναν μια βουτιά ή είχαν την ευκαιρία για μια βόλτα στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα σήμερα, πολλοί φορώντας μάσκες, καθώς η παραλία άνοιξε ξανά για το κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που η παραλία ανοίγει μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι πολίτες που ζουν στις ζώνες χαμηλής μόλυνσης στη Γαλλία, τις αποκαλούμενες πράσινες ζώνες, έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην παραλία, αφού η κυβέρνηση άρχισε τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών τη Δευτέρα. Οι τοπικές αρχές άνοιξαν επιλεγμένες παραλίες στη βόρεια Γαλλία και στις ακτές της Μεσογείου σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχουν νέοι κανόνες: ατομικές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι ή το σέρφινγκ επιτρέπονται, δεδομένου ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για ώρες δεν επιτρέπεται.

«Είμαι λίγο ενοχλημένος. Μπορούσαμε να κολυμπήσουμε το πρωί. Μπορούσαμε να απολαύσουμε τη θάλασσα, την οποία δεν είχαμε δει για σχεδόν 2 μήνες. Τώρα, δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε ηλιοθεραπεία και να αράξουμε. Δεν είμαστε πλήρως ελεύθεροι», λέει ένας Γάλλος, που κάνει βόλτα στην παραλία.

Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία Facebook Twitter
ΕΡΑ
Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία Facebook Twitter
ΕΡΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ πήγε στην παραλία Βελ Λε Ρόζ, στην περιοχή της Νορμανδίας, για να ελέγξει την κατάσταση. «Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Ο πολίτης μπορεί να πάει για ψάρεμα, όχι όμως να μένει στην παραλία για ώρες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι στη μάχη εναντίον της COVID- 19», δήλωσε.

«Εάν οι κανόνες δεν τηρούνται, θα αναιρέσουμε την απόφασή μας να ανοίξουμε κάποιες παραλίες», προειδοποίησε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM