Κορωνοϊός: Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σε νεκρούς την Ιταλία

Κορωνοϊός: Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σε νεκρούς την Ιταλία Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σε νεκρούς την Ιταλία (EPA)
0

Θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά για το Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότεροι και από την Ιταλία είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι νεκροί στη χώρα λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, καταγράφονται περισσότεροι από 32.000 νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο με πιθανή αιτία τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με τον covid-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από τον covid-19 αλλά δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για να διαγνωστεί.

Όπως αναφέρει το Reuters, oι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπαθούν τις συγκρίσεις του συνολικού αριθμού των θανάτων, λέγοντας ότι η υπερβολική θνησιμότητα, ο αριθμός των θανάτων από όλες τις αιτίες που υπερβαίνουν τον μέσο όρο για την εποχή, είναι πιο σημαντική μέτρηση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ