Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά όχι όλοι μαζί και όχι όποια ώρα θέλουν

Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά όχι όλοι μαζί και όχι όποια ώρα θέλουν Facebook Twitter
0

Οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν νέους κανόνες για την υπαίθρια δραστηριότητα πολιτών που πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα σε περιορισμό, καθώς και τις χρονικές περιόδους για αυτές τις εξόδους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλία είπε ότι από το Σάββατο, οι ενήλικες μπορούν να βγαίνουν για ατομική άσκηση μία φορά την ημέρα, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους και εντός του δήμου κατοικίας τους. Επιτρέπονται επίσης όλα τα είδη σπορ εφόσον ασκούνται ατομικά.

Οι ενήλικες μπορούν επίσης να βγαίνουν βόλτα, είτε μόνοι τους είτε με ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, αρκεί να παραμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.

Όμως και οι δύο αυτές δραστηριότητες πρέπει να πραγματοποιούνται μεταξύ 6πμ και 10πμ ή μεταξύ 8μμ και 11μμ. Όσον αφορά τις εξόδους με παιδιά, οι οποίες επιτρέπονται από την Κυριακή της περασμένης εβδομάδας, αυτές θα πρέπει τώρα να πραγματοποιούνται μεταξύ 12 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.

Άτομα που πρέπει να βγουν με έναν φροντιστή και ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, έχουν τους δικούς τους χρόνου, από τις 10 π.μ. έως το μεσημέρι και από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Σε δήμους με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, αυτά τα χρονικά πλαίσια δεν θα ισχύουν και όλες οι δραστηριότητες μπορούν να διεξαχθούν μεταξύ 6 π.μ. και 11 μ.μ., καθώς «δεν υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού», δήλωσε ο υπουργός.

Οι αποφάσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη σταδιακή άρση του lockdown ενώ λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ένα τεσσάρων φάσεων σχέδιο που προβλέπει μια σταδιακή και ασύμμετρη χαλάρωση των περιορισμών.

Για τη Μαδρίτη και την Καταλονία θα είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι σε άλλες περιοχές και είναι πιθανό ότι τα μέτρα θα καθυστερήσουν λίγο περισσότερο εκεί, αν και θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται η επιδημία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM