Τα σινεμά από το μπαλκόνι της Μαδρίτης προβάλλουν κάθε βράδυ ταινίες για όσους είναι κλεισμένοι στο σπίτι όσο η πανδημία κορωνοϊού επιβάλλει περιοριστικά μέτρα.

 

Οι άνθρωποι που ζουν στη Μαδρίτη μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες από τα μπαλκόνια τους, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση έφερε τεράστιες οθόνες για να τους εμψυχώσει και να τους ενώσει με σινεμά.

 

 

 

Το οχήματα με τις οθόνες μετακινούνται σε διαφορετική γειτονιά κάθε βράδυ και πολλοί βγαίνουν στα μπαλκόνια για να παρακολουθήσουν μια ταινία με τους γείτονές τους.

 

H αντιδήμαρχος Begoña Villacís είπε ότι σκέφτηκαν να βγάλουν το σινεμά στους δρόμους, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν κινηματογράφο, ενώ το BBC αναφέρει πως την ιδέα είχε ένας σινεφίλ της Μαδρίτης ο οποίος έκανε την πρόταση στη δημοτική αρχή.

 

Πολλοί απολαμβάνουν τις ταινίες με ένα ποτό ή ποπ-κορν από τις βεράντες τους ενώ κάτοικοι λένε πως είναι μια όμορφη πρωτοβουλία που τους έκανε να αισθανθούν πως δεν είναι μόνοι. Κατά την έναρξη η το τέλος της ταινίας, αρκετοί χειροκροτούν.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr