Σουηδία: Οι αρχές ρίχνουν έναν τόνο κοπριά για την απομάκρυνση των πολιτών από τα πάρκα

Σουηδία: Οι αρχές ρίχνουν έναν τόνο κοπριά για την απομάκρυνση των πολιτών από τα πάρκα Facebook Twitter
Σουηδία: Οι αρχές ρίχνουν έναν τόνο κοπριά για την απομάκρυνση των πολιτών από τα πάρκα
0

Οι αρχές της πόλης Λουντ, της Σουηδίας βρήκαν έναν ευφάνταστο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να χειριστούν τις επικείμενες συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της «Βαλπουργίας νύχτας» εν μέσω πανδημίας. 

Μπορεί η Σουηδία να επικρίνεται για τη μη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι αρχές στο Λουντ αποφάσισαν να δράσουν εν όψει της αυριανής παραδοσιακής γιορτής της Άνοιξης.

Έτσι, θα απλώσουν κοπριά από περιττώματα πουλερικών στα πάρκα της πόλης για να αποθαρρύνουν τη διοργάνωση της παραδοσιακής «Βαλπούργιας νύχτας», σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο δήμος, σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι σκοπεύει να τοποθετήσει φράγματα γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης, και ζήτησε από τους κατοίκους να ματαιώσουν τα σχέδια τους για την παραδοσιακή Βαλπούργια νύχτα, που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πάρα πέρα, όπως εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς θα απλώσουν έναν τόνο κοπριάς από περιττώματα πουλερικών μέσα στο πάρκο, προκειμένου με αυτό να πετύχουν δύο στόχους ταυτόχρονα: να διατηρηθεί το γκαζόν και να μείνουν μακριά όσοι μπουν στον πειρασμό να παραβιάσουν περιορισμούς που έχουν σχέση με την επιδημία.

«Η κοπριά που παράγεται από περιττώματα πουλερικών μυρίζει τρομερά άσχημα», δήλωσε ο Γκούσταβ Λούντμπλαντ, επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της πόλης.

«Δεν είναι πολύ ευχάριστο να καθίσεις εκεί κρατώντας μια μπύρα στο χέρι με μια τέτοια μυρωδιά» πρόσθεσε.

Οι εκδηλώσεις για την παγανιστική γιορτή, που μπορεί να προσελκύουν έως και 30.000 επισκέπτες, είναι "αυθόρμητες", καθιστώντας αδύνατη την απαγόρευσή τους στην πράξη.

Το Λουντ είναι μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιούπολεις της Σουηδίας και η πλειονότητα των 125.000 κατοίκων της είναι φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά στην συγκεκριμένη γιορτή, την «Βουλπουργία νύχτα», παίρνει το όνομά της από το Valborg στη Σουηδία, μια πολύ δημοφιλή παγανιστική γιορτή, που συμβολίζει το τέλος του χειμώνα και κατά τη διάρκεια της φιέστας οι Σουηδοί τραγουδούν και ανάβουν φωτιές στα πάρκα και τους κήπους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM