Κορωνοϊός: Νέα έρευνα υπέρ της υδροχλωροκίνης από τη Γαλλία

Κορωνοϊός: Νέα έρευνα υπέρ της υδροχλωροκίνης από τη Γαλλία Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Νέα έρευνα υπέρ της υδροχλωροκίνης από τη Γαλλία (EPA)
1

Τη χρήση της υδροχλωροκίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό υποστηρίζει νέα γαλλική έρευνα.

Συγκεκριμένα, το ερευνητικό ινστιτούτο του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, στη Μασσαλία, έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του διαδικτύου, τη σύνοψη μιας νέας μελέτης, όπου καταγράφονται τα πλεονεκτήματα της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του νέου κορωνοϊού.

«Η υδροξυχλωροκίνη (παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας) σε συνδυασμό με την αζιθρομυκίνη (σ.σ. είδος αντιβιοτικού) χορηγούμενη αμέσως μετά τη διάγνωση, είναι μια αποτελεσματική και ακίνδυνη θεραπεία για την Covid-19» αναφέρεται στο συμπέρασμα της προδημοσίευσης.

Το πλήρες κείμενο της μελέτης δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα ωστόσο υπάρχουν αρκετές αντίθετες φωνές.

Ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον Covid-19 δήλωσε πως «Δυστυχώς, λόγω της απουσίας συγκριτικού δείγματος (σ.σ. ομάδας ελέγχου, ασθενών που λαμβάνουν ψευδοφάρμακο) είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξέρουμε αν η θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι».

Η νέα αυτή μελέτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος επισκέφθηκε το ινστιτούτο του καθηγητή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σκεύασμα χορηγήθηκε σε 1.061 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό, για διάστημα «τουλάχιστον τριών ημερών».

Μετά την πάροδο 10 ημερών, ποσοστό 91,7%, δηλαδή περισσότεροι από εννέα στους δέκα ασθενείς, είχαν μηδενικό ιικό φορτίο, δηλαδή δεν εντοπιζόταν πλέον ο κορωνοϊός στα δείγματα που ελήφθησαν.

Πέντε από τους ασθενείς, ηλικίας από 74 έως 95 ετών, (ποσοστό 0,5%) πέθαναν. Το ποσοστό αυτό είναι «σημαντικά χαμηλότερο» σε σύγκριση με εκείνο των ασθενών που λαμβάνουν διαφορετικές θεραπείες», διαβεβαιώνει ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι «δεν παρατηρήθηκε καμία καρδιακή τοξικότητα».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κανονικα οι κλινικες μελετες διεξαγονται με δειγμα που λαμβανει το μισο placebo - αγιασμο - ξεματιστιρι - (καμια φορα ακομα και με την ληψη placebo υπαρχει ελαφρια βελτιωση - οι ειδικοι μπορουν να σχολιασουν...) οταν μιλαμε για επιστημη τοσο robust ειναι τα μοντελα και οι δοκιμες που πρεπει να γινουν. Για ηθικους λογους και εδω απο οτι ειπε ο Τσιοδρας, δεν υπαρχει δοκιμη με Placebo, αρα η συγκριση γινεται με τον υπολοιπο πληθυσμο και αυτος ειναι ο προβληματισμος.