Τη χρήση της υδροχλωροκίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό υποστηρίζει νέα γαλλική έρευνα.

 

Συγκεκριμένα, το ερευνητικό ινστιτούτο του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, στη Μασσαλία, έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του διαδικτύου, τη σύνοψη μιας νέας μελέτης, όπου καταγράφονται τα πλεονεκτήματα της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του νέου κορωνοϊού.

 

«Η υδροξυχλωροκίνη (παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας) σε συνδυασμό με την αζιθρομυκίνη (σ.σ. είδος αντιβιοτικού) χορηγούμενη αμέσως μετά τη διάγνωση, είναι μια αποτελεσματική και ακίνδυνη θεραπεία για την Covid-19» αναφέρεται στο συμπέρασμα της προδημοσίευσης.

 

Το πλήρες κείμενο της μελέτης δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα ωστόσο υπάρχουν αρκετές αντίθετες φωνές.

 

Ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον Covid-19 δήλωσε πως «Δυστυχώς, λόγω της απουσίας συγκριτικού δείγματος (σ.σ. ομάδας ελέγχου, ασθενών που λαμβάνουν ψευδοφάρμακο) είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξέρουμε αν η θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι».

 

Η νέα αυτή μελέτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος επισκέφθηκε το ινστιτούτο του καθηγητή.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σκεύασμα χορηγήθηκε σε 1.061 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό, για διάστημα «τουλάχιστον τριών ημερών».

 

Μετά την πάροδο 10 ημερών, ποσοστό 91,7%, δηλαδή περισσότεροι από εννέα στους δέκα ασθενείς, είχαν μηδενικό ιικό φορτίο, δηλαδή δεν εντοπιζόταν πλέον ο κορωνοϊός στα δείγματα που ελήφθησαν.

 

Πέντε από τους ασθενείς, ηλικίας από 74 έως 95 ετών, (ποσοστό 0,5%) πέθαναν. Το ποσοστό αυτό είναι «σημαντικά χαμηλότερο» σε σύγκριση με εκείνο των ασθενών που λαμβάνουν διαφορετικές θεραπείες», διαβεβαιώνει ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι «δεν παρατηρήθηκε καμία καρδιακή τοξικότητα».

 

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr