ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εκατοντάδες οι νεκροί σε ιδρύματα - Δεν περιλαμβάνονται στα επίσημα στοιχεία

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εκατοντάδες οι νεκροί σε ιδρύματα - Δεν περιλαμβάνονται στα επίσημα στοιχεία Facebook Twitter
0

Ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας στη Μεγάλη Βρετανία (Care England) εκτιμά πως πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής σε κέντρα όλης της χώρας, αριθμός που δεν περιλαμβάνεται στους επίσημους απολογισμούς της κυβέρνησης.

Για την ακρίβεια, η μόνη διαθέσιμη επίσημη ενημέρωση για τα θύματα ιδρυμάτων μέριμνας κάνει λόγο για μόλις είκοσι νεκρούς σε Αγγλία και Ουαλία, την εβδομάδα έως τις 27 Μαρτίου, αριθμός δραματικά κατώτερος από τους υπολογισμούς της Care England.


Σύμφωνα με τους επικεφαλής των κέντρων μέριμνας, αλλά και το Σύνδεσμο κατά του Αλτσχάιμερ, ο κορωνοϊός έχει πλήξει σχεδόν το ήμισυ των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενούνται περίπου 400.000 άνθρωποι. Πάνω από 120 εκτιμάται πως είναι οι νεκροί του κορωνοϊού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο μεγαλύτερο πάροχο δομών μέριμνας στη Βρετανία, ενώ άλλο δίκτυο φροντίδας έχει αναφέρει 88 νεκρούς. Περίπου το 70% των ανθρώπων που ζουν στο κέντρο για άτομα με άνοια του Γιορκσάιρ πιστεύεται πως είναι φορείς του ιού. 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε άλλη κλινική της ίδιας περιοχής ενώ στο Λούτον αναφέρθηκαν άλλοι 15 θάνατοι. Είναι μόλις μερικά από τα περιστατικά θανάτων που έχουν καταγγελθεί σε ιδρύματα ανθρώπων ευάλωτων, ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους της κυβέρνησης.

Το χάσμα στους αριθμούς προκαλεί αντιδράσεις, με πολλούς να υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση υποτιμά τις επιπτώσεις του Covid-19 στις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και αποτυγχάνει να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ευάλωτους των οποίων η ζωή εξαρτάται από άλλους, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους που εξακολουθούν να δουλεύουν με τρομακτικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό εξοπλισμό προστασίας, όσο και σε τεστ.

«Παρατηρούμε κατώτερο αριθμό νεκρών στην ενημέρωση» αναφέρει ο καθηγητής Μάρτιν Γκριν, επικεφαλής του Care UK, του μεγαλύτερου κέντρου μέριμνας στη Βρετανία, συμπληρώνοντας: «Οι θάνατοι μπορεί να μην έχουν αγγίξει ακόμα τους 1.000 ωστόσο πλησιάζουν σ'αυτό το επίπεδο. Έχουμε ανάγκη από ακριβή ανάλυση των ποσοστών θανάτων στα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας και η κυβέρνηση θα έπρεπε να συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ