Εκδότες ζητούν ειδικά μέτρα για το βιβλίο: «Γενικόλογες οι εξαγγελίες του ΥΠΠΟ»

Εκδότες ζητούν ειδικά μέτρα για το βιβλίο: «Γενικόλογες οι εξαγγελίες του ΥΠΠΟ» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν τρεις σύλλογοι εκδοτών με τα μέτρα στήριξης για το βιβλίο, που ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Οικονομικών ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για την «ελεύθερη αγορά» του πολιτισμού, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ορισμένα μέτρα για το βιβλίο, αλλά η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου επισημαίνει ότι αρκετά αφορούν πάγιες δεσμεύσεις του ΥΠΠΟ.

«Τα εξαγγελθέντα μέτρα που αφορούν το βιβλίο αφορούν πάγιες δεσμεύσεις του ΥΠΠΟ, ενταγμένες στον υπάρχοντα προϋπολογισμό του. Στην παρούσα συγκυρία οφείλουμε να μιλάμε για έκτακτα, πρόσθετα και άμεσα μέτρα στήριξης του βιβλίου τα οποία απουσιάζουν παντελώς από το εξαγγελθέν πρόγραμμα του ΥΠΠΟ» διαμηνύουν οι εκδότες στο υπουργείο Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι «οι καταστάσεις επείγουν και οι γενικόλογες εξαγγελίες δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

«Ο κλάδος μας βρίσκεται πλέον στα όρια της επιβίωσης» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τρεις σύλλογοι εκδοτών- Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου.

Οι εκδότες ζητούν να τεθούν σε εφαρμογή «άμεσα απτά μέτρα στήριξης του βιβλίου», όπως ο εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών με εφαρμογή δανεισμού από το σπίτι, η αγορά μεγάλου αριθμού ελληνικών και μεταφρασμένων τίτλων βιβλίων από δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες με τη δυνατότητα του εξ αποστάσεως δανεισμού, η επίλυση του θέματος του δημόσιου δανεισμού ώστε να ενισχυθούν οι συγγραφείς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη λόγω των συνθηκών και η μείωση του ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά βιβλία και audio books.

Δεδομένου ότι δεν λειτουργεί στη Μέση Εκπαίδευση το σύστημα της απομακρυσμένης διδασκαλίας μέσω Διαδικτύου, προτείνουν επίσης να συστήνουν οι εκπαιδευτικοί την ανάγνωση ενός βιβλίου ανά εβδομάδα, δικής τους επιλογής, και να αναθέτουν την εκπόνηση εργασίας από τους μαθητές.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, Καθημερινή

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM