Δανία: Ανοίγουν σταδιακά νηπιαγωγεία και σχολεία από τις 15 Απριλίου αλλά υπό όρους

Δανία: Ανοίγουν σταδιακά νηπιαγωγεία και σχολεία από τις 15 Απριλίου αλλά υπό όρους Facebook Twitter
Δανία: Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων (EPA)
0

Η Δανία θα ανοίξει ξανά τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία για παιδιά από την πρώτη έως την πέμπτη τάξη, αρχής γενομένης από τις 15 Απριλίου, αν ο αριθμός των περιπτώσεων και των θανάτων από κορωνοϊό παραμείνει σταθερός, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με την Μέτε Φρέντρικσεν, οι υπόλοιποι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου και η απαγόρευση των μεγάλων συγκεντρώσεων θα ισχύει στη χώρα μέχρι τον Αύγουστο.

«Νομίζω ότι όλος ο κόσμος ελπίζει να γίνει το εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία ή να υπάρξει ένας συνδυασμός και των δύο. Αναφερόμαστε στο πώς χειριζόμαστε καλύτερα την κρίση του κορωνοϊού. Και τώρα εξετάζουμε το σταδιακό άνοιγμα της Δανίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά μόνο αν, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, μπορούμε να δούμε και να παρατηρήσουμε ότι όλοι συμμορφώνονται με τους κοινούς κανόνες του παιχνιδιού» δήλωσε η πρωθυπουργός.

Οι γονείς των παιδιών έχουν «τεράστια ευθύνη» να έχουν μια νέα δομή ζωής, όπου τα παιδιά θα βρίσκονται στον παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό και στο σχολείο, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, Σόρεν Μπρόστρομ κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

«Πρέπει να εξηγήσετε στα παιδιά γιατί πρέπει να μένουν μακριά από το νηπιαγωγείο ή το σχολείο. Πρέπει να έχετε μια νέα δομή στην καθημερινή ζωή σας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα ο αρχηγός της αστυνομίας Θόρκιλντ Φόντζε δήλωσε ότι η αστυνομία θα συνεχίζει να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθούν τις απαγορεύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συγκεντρώσεων.

Η Δανία μετρά μέχρι σήμερα 4.681 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 187 θανάτους ενώ 1.378 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Με πληροφοροίες του dk.dr

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM