Διάσωση Γάλλου με ελικόπτερο στα Πυρηναία, πλήρωσε πρόστιμο για παραβίαση της καραντίνας

Διάσωση Γάλλου με ελικόπτερο στα Πυρηναία, πλήρωσε πρόστιμο για παραβίαση της καραντίνας Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook
0

Ένας Γάλλος αποφάσισε να διασχίσει τα Πυρηναία για να αγοράσει «φτηνά τσιγάρα» στην Ισπανία. Χρειάστηκε να διασωθεί και στο τέλος πλήρωσε πρόστιμο γιατί παραβίασε την καραντίνα.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, έφυγε από το σπίτι του στο Περπινιάν στη νότια Γαλλία –περίπου 25 χλμ. από τα σύνορα με την Ισπανία– με σκοπό να οδηγήσει ως τη Λα Χονκέρα, στη γειτονική χώρα. Η αστυνομία τον σταμάτησε σε σημείο ελέγχου και του είπε να γυρίσει πίσω.

Αντί να κάνει αυτό που του είπαν, βρήκε εναλλακτικό πλάνο. Αποφάσισε να περάσει περπατώντας τα Πυρηναία. Μπήκε όμως σε περιπέτειες, αφού αρχικά έπεσε σε ρέμα και μετά χάθηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να καλέσει σε βοήθεια. Διασώστες άρχισαν να τον αναζητούν με ελικόπτερο και τελικά τον εντόπισαν εξαντλημένο, να τρέμει από το κρύο, πάνω από το χωριό Λα Περτού στα σύνορα.

Μετά τη διάσωσή του, του επιβλήθηκε πρόστιμο 135 ευρώ γιατί παραβίασε την καραντίνα στη Γαλλία. «Για μία ακόμη φορά σας υπενθυμίζουμε: μείνετε σπίτι» έγραψαν με έμφαση οι ντόπιοι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του άνδρα.

Προτού επιβληθούν τα μέτρα περιορισμού, λόγω του κορωνοϊού, πολλοί κάτοικοι της νότιας Γαλλίας διέσχιζαν τα σύνορα προκειμένου να αγοράσουν τσιγάρα, αλκοόλ και καύσιμα στην Ισπανία, όπου είναι φθηνότερα.

Με πληροφορίες από «Guardian»

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM