Παράταση στην καραντίνα του Τζόνσον, έχει ακόμη πυρετό -Έκκληση στον κόσμο να μείνει σπίτι

Παράταση στην καραντίνα του Τζόνσον, έχει ακόμη πυρετό -Έκκληση στον κόσμο να μείνει σπίτι Facebook Twitter
Ο Μπόρις Τζόνσον χειροκροτά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μπόρις Τζόνσον, με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media, ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα παραμείνει σε καραντίνα, ενώ τους παρακάλεσε να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό πριν από επτά ημέρες και επρόκειτο να βγει από την καραντίνα σήμερα. Όμως, έχει ακόμη συμπτώματα, οπότε θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση.

«Αισθάνομαι καλύτερα, αλλά έχω ακόμη πυρετό. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, πρέπει να συνεχίσω την αυτοαπομόνωσή μου μέχρι αυτό το σύμπτωμα να υποχωρήσει», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τον σχεδιασμό για την εκτέλεση 100.000 διαγνωστικών τεστ την ημέρα, έως τα τέλη του μήνα.

Παράλληλα όμως, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον κόσμο να μην μπει στον πειρασμό να βγει έξω, αν ο καιρός είναι καλός το σαββατοκύριακο.


«Υποθέτω ότι πολλοί αρχίζουν να σκέφτονται ότι όλο αυτό κρατά για αρκετό καιρό. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν παιδιά, όλοι μπορεί να αρχίζουν να τρελαίνονται και μπορεί να υπάρχει ο πειρασμός να βγείτε έξω, να αρχίσετε να παραβιάζετε τους κανονισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Σας ενθαρρύνω να μην το κάνω αυτό. Παρακαλώ, παρακαλώ, εμείνετε στις οδηγίες τώρα. Αυτή η χώρα έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, τεράστια θυσία, τα πάει απόλυτα υπέροχα στην καθυστέρηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού», είπε ακόμη ο Τζόνσον και θύμισε στον κόσμο ότι πολλοί χειροκρότησαν και χθες όσους εργάζονται στα νοσοκομεία. «Το κάνουμε για να τους προστατεύσουμε και για να σώσουμε ζωές. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε», κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM