Ιταλία: 727 νεκροί σε μια ημέρα και 4.782 νέα κρούσματα

Ιταλία: 727 νεκροί σε μια ημέρα και 4.782 νέα κρούσματα Facebook Twitter
1

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία 110.574, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 13.155, καθώς 727 νέοι θάνατοι προστέθηκαν στον συνολικό απολογισμό.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων ήταν 105.792 και είχαν χάσει την ζωή τους 12.428 άνθρωποι ενώ 15.729 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 727 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.782 νέα κρούσματα, ενώ 1.118 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

4.035 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.403 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 48.134 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός, ενώ 16.847 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 44.733 και οι νεκροί 7.593 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.787 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.732. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.625, με 499 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει και πάλι αύξηση (+3,8%) μετά από έξι ημέρες συνεχούς πτώσης. Ο αριθμός των νεκρών περιορίζεται ελαφρά. 

Παρατείνεται η καραντίνα - Άδεια για σύντομες βόλτες γονέων με τα παιδιά τους

Η ιταλική κυβέρνηση παρέτεινε σήμερα τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 13 Απριλίου, καθιστώντας σαφές, πάντως, ότι θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρις ότου αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός. Ο Σπεράντσα πρόσθεσε ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.

Ιταλία: 727 νεκροί σε μια ημέρα και 4.782 νέα κρούσματα Facebook Twitter

Από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέαε, αποφάσισε να επιτρέψει στους γονείς να κάνουν «σύντομες βόλτες, κοντά στο σπίτι», με τα παιδιά τους. «Θα μπορούν να περπατούν, αλλά όχι να τρέχουν», προσθέτει το υπουργείο.

Πρόκειται για θετική απάντηση-μετά από διαβουλεύσεις των επιστημόνων- σε αίτημα γονέων της Λομβαρδίας, οι οποίοι πρώτοι είχαν ζητήσει να μπορούν να βγαίνουν με τα παιδιά τους από το σπίτι, έστω και για μια ώρα την ημέρα.

Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας: «Φτάσαμε στο σημείο ανώτατης διάδοσης κρουσμάτων. Τώρα περιμένουμε μείωση»

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι «η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας».

«Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα. «Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο.

Ιταλία: 727 νεκροί σε μια ημέρα και 4.782 νέα κρούσματα Facebook Twitter

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πόσο ακόμη αυτή η τραγωδία ;Είδα στις ειδήσεις σήμερα Ιταλό γιατρό να λέει ότι, "έπρεπε με τα πρώτα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας τον Ιανουάριο, να ανησυχήσουμε και να πάρουμε μέτρα".Εμείς εδώ είχαμε την τύχη οι υπεύθυνοι να αντιδράσουν σχεδόν άμεσα, αλλά ακόμη υπάρχουν οι γρινιάρηδες του καναπέ.Άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.Νομίζω πάντως, ότι αξίζει η αμέριστη συμπάθεια και η συμπόνια μας για τους Ιταλούς.Μοιάζουμε πολύ, είμαστε σχεδόν "αδελφικοί" λαοί.