Γαλλία: Μην χρησιμοποιείτε απολυμαντικά σε σκύλους και γάτες, προειδοποιούν κτηνίατροι

Γαλλία: Μην χρησιμοποιείτε απολυμαντικά σε σκύλους και γάτες, προειδοποιούν κτηνίατροι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο κτηνιατρικός σύλλογος της Γαλλίας προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν απολυμαντικά ή υδροαλκοολικά τζελ για να «απολυμάνουν» σκύλους ή γάτες.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων παίρνουν επικίνδυνες πρωτοβουλίες, εξαιτίας του φόβου ότι μπορεί να μολυνθούν, παρότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι, στα social media το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φωτογραφίες σκύλων με καμένες πατούσες από υδροαλκοολικά τζελ, ή ακόμη και χλωρίνη.

«Είναι παράξενο να απολυμαίνεις το ζώο σου με αυτά τα είδη, ενώ γνωρίζουμε ότι το σαπούνι ή τα ειδικά σαμπουάν για σκύλους δουλεύουν πολύ καλά», δήλωσε η Κριστίν Ντεμπόβ, εκπρόσωπος του κτηνιατρικού συλλόγου στο Ιλ ντε Φρανς του Παρισιού.

«Οι γάτες και οι σκύλοι γλείφονται και τα προϊόντα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στους βλεννογόνους και οξείες αντιδράσεις», τόνισε η ίδια.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων

Αν ένας σκύλος ή μια γάτα απορροφήσει αλκοόλ μέσω του γλειψίματος, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο έντονες- σε σύγκριση με τους ανθρώπους- επειδή τα ζώα δεν αφομοιώνουν την ουσία με την ίδιο τρόπο.

Το πλύσιμο των ποδιών του σκύλου με νερό και σαπούνι, μετά τη βόλτα, είναι αρκετά αποτελεσματικό και πρέπει να εφαρμόζεται πάντα, τόνισε η κτηνίατρος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει «να τηρείται απόσταση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας όταν παίζουμε μαζί του και να μην αφήνουμε να μας γλείφει τα χέρια και το πρόσωπο».

Πέρα από αυτούς τους βασικούς κανόνες υγιεινής, η Ντεμπόβ συμβούλευσε να μην χαϊδεύουμε γάτα ή σκύλο που δεν μας ανήκει, ούτε να τον αφήνουμε να μας πλησιάσει.

Μολονότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα συντροφιάς, ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους ιδιοκτήτες να εφαρμόζουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM