No.1

Νότια Αφρική: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες σε πελάτες σουπερμάρκετ εν μέσω lockdown

Νότια Αφρική: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες σε πελάτες σουπερμάρκετ εν μέσω lockdown Facebook Twitter
0

Αστυνομικοί στη Νότια Αφρική άνοιξαν πυρ, με πλαστικές σφαίρες, για να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από  σουπερμάρκετ στο Γιοχάνεσμπουργκ, παραβιάζοντας τα μέτρα καραντίνας.

Οι πελάτες –200-300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες και παιδιά– σχημάτιζαν ουρά από το πρωί έξω από το σουπερμάρκετ στη φτωχογειτονιά Γεοβίλ, στο κέντρο της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, όμως δεν τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο με πολλά οχήματα επενέβησαν ανοίγοντας πυρ για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι. Στη συνέχεια σχημάτισαν ξανά την ουρά, εξαναγκάζοντας τους ανθρώπους με χτυπήματα να μην πλησιάζουν ο ένας τον άλλον.

Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα έχει διατάξει καραντίνα τριών εβδομάδων στη Νότια Αφρική για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του Covid-19. Από χθες οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα.

Η εντολή είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στις φτωχογειτονιές όπου πολλοί συνεχίζουν να συναθροίζονται στα εμπορικά καταστήματα για να ψωνίσουν. Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί σήμερα έξω από σουπερμάρκετ σε πολλές συνοικίες και προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, κατά παράβαση των κανονισμών.

«Σήμερα προσπαθούμε να τηρήσουμε την απόσταση του ενάμισι μέτρου μεταξύ των πελατών», είπε η ιδιοκτήτρια ενός εμπορικού κέντρου στην Αλεξάντρα, που είχε κατακλυστεί από εκατοντάδες ανθρώπους. «Κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποια είναι η σωστή λύση. Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να εκπαιδεύουμε, να εκπαιδεύουμε, να εκπαιδεύουμε» τον κόσμο, πρόσθεσε.

Οι αρχές απειλούν με φυλάκιση έως και έξι μηνών όσους δεν τηρούν την απαγόρευση. Ο υπουργός Αστυνομίας Μπέκι Σέλε είπε ότι σήμερα έγιναν 255 συλλήψεις σε όλη τη χώρα.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στη Νότια Αφρική υπάρχουν 1.187 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και ένας άνθρωπος έχει πεθάνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM