Απεργία την Πρωτομαγιά

Παρίσι: Κορεσμός στα νοσοκομεία τις επόμενες 24 με 48 ώρες λόγω κορωνοϊού

Παρίσι: Κορεσμός στα νοσοκομεία τις επόμενες 24 με 48 ώρες λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Η έξαρση των ασθενών με κορωνοϊό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία εντός και γύρω από το Παρίσι φτάνουν στο σημείο κορεσμού (EPA)
0

Σε πληρότητα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ασθενών με κορωνοϊό αναμένεται να φτάσουν τα νοσοκομεία του Παρισιού τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών

Η έξαρση των ασθενών με κορωνοϊό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία εντός και γύρω από το Παρίσι θα φτάσουν στο σημείο κορεσμού εντός 48 ωρών, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας νοσοκομείων την Παρασκευή.

Το Παρίσι και τα προάστιά του αντιπροσωπεύουν σήμερα περισσότερο από το ένα τέταρτο των 29.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στα γαλλικά νοσοκομεία, με σχεδόν 1.300 από τους ασθενείς να νοσηλεύονται ήδη στη ΜΕΘ.

Ο αριθμός των θανάτων σε εθνικό επίπεδο την Πέμπτη το βράδυ έφθασε στους 1.696.

«Θα χρειαστούμε σαφώς βοήθεια στην Ile-de-France (περιοχή του Μεγάλου Παρισιού) γιατί αυτό που συνέβη στα ανατολικά της χώρας πλησιάζει» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στο BFM TV, Frederic Valletoux, αναφερόμενος στον κορεσμό της περιοχής του Grand Est.

«Θα είμαστε στα όρια των δυνατοτήτων μας σε 24 ή 48 ώρες. Θα πρέπει να επιδειχθεί πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των περιφερειών, των νοσοκομείων και να αυξήσουμε τον αριθμό της μεταφοράς ασθενών» πρόσθεσε.

Οι υπάλληλοι στην περιοχή του Παρισιού έχουν προσπαθήσει να βρουν κλίνες εντατικής θεραπείας, αναπνευστήρες και ιατρικό προσωπικό και να κατανείμουν το φορτίο των ασθενών σε όλη την πρωτεύουσα και στα ευρύτερα προάστιά της.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε στις 17 Μαρτίου καραντίνα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, αλλά οι γιατροί λένε ότι αναμένουν ένα κύμα κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα, αφού η κυβέρνηση προχώρησε στις τοπικές εκλογές και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πάρκα και δρόμους πριν κλειστούν στα σπίτια τους.

«Εάν αφήσουμε τα νοσοκομεία και την κάθε επαρχία μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία, τότε θα κατευθυνθούμε στην καταστροφή» δήλωσε ο Valletoux.

Με πληροφορίες του «Guardian»

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ