Μπολσονάρου: Ήμουν αθλητής, αν κολλούσα κορωνοϊό δεν θα ένιωθα τίποτα

Μπολσονάρου: Ήμουν αθλητής, αν κολλούσα κορωνοϊό δεν θα ένιωθα τίποτα Facebook Twitter
Ο Μπολσονάρου δηλώνει ότι δεν φοβάται τον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υποστήριξε ότι επειδή υπήρξε αθλητής δεν φοβάται τον κορωνοϊό, ενώ για μία ακόμη φορά τα έβαλε με τα ΜΜΕ και τις περιοχές που έχουν πάρει περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επιμένει να υποβαθμίζει την απειλή του κορωνοϊού, τη στιγμή που στη χώρα έχουν διαγνωστεί 2.200 κρούσματα και 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα, χαρακτήρισε τον κορωνοϊό κόλπο των ΜΜΕ. Τώρα, σε διάγγελμα, κατηγόρησε τα Μέσα ότι διασπείρουν τον φόβο. «Ο κορωνοϊός έφτασε, τον πολεμάμε και σύντομα θα περάσει», είπε.

Πάντως, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν φοβάται. «Με το παρελθόν μου ως αθλητής, σε περίπτωση μόλυνσής μου από τον ιό δεν θα είχα κανένα λόγο να ανησυχήσω. Δεν θα ένιωθα τίποτα, θα ήταν το πολύ μια ελαφριά γρίπη ή ένα κρυολόγημα», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Μπολσονάρου κάλεσε δημάρχους και κυβερνήτες να μετριάσουν τα μέτρα που έχουν επιβάλει για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο έχει επιβληθεί μερική καραντίνα.

 

«Οι ζωές μας πρέπει να συνεχίσουν. Οι δουλειές πρέπει να διατηρηθούν. Πρέπει, ναι, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο Μπολσονάρου στο διάγγελμα που προκάλεσε νέο γύρο διαμαρτυριών από πολίτες που βγήκαν με κατσαρόλες στα μπαλκόνια, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την τήρηση αποστάσεων και το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων είναι πολιτικές «καμμένης γης». «Αφού σε όλο τον κόσμο βλέπουμε ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, γιατί να κλείσουν τα σχολεία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή, υπεύθυνη ηγεσία», δήλωσε ο επικεφαλής της Γερουσίας, Ντάβι Αλκολούμπρε, σχολιάζοντας το διάγγελμα Μπολσονάρου. Παράλληλα σημείωσε ότι τα μέτρα που απορρίπτει ο πρόεδρος είναι αυτά που έχουν υιοθετήσει πολλές άλλες χώρες και τα συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες 22 αξιωματούχοι που συνόδευσαν τον Μπολσονάρου σε πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο ίδιος έχει δηλώσει δύο φορές ότι το τεστ του ήταν αρνητικό.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ