Κορωνοϊός - Γαλλία: Γυμνή διαμαρτυρία γιατρού - «Πολεμάμε άοπλοι και ανυπεράσπιστοι»

Κορωνοϊός - Γαλλία: Γυμνή διαμαρτυρία γιατρού - «Πολεμάμε άοπλοι και ανυπεράσπιστοι» Facebook Twitter
0

Με δύο γυμνές φωτογραφίες του θέλησε ένας γιατρός στη Γαλλία να στηλιτεύσει τη «γύμνια» του συστήματος υγείας που τους έχει αφήσει να αγωνίζονται μόνοι και ανυπεράσπιστοι σε μία πρωτοφανούς έντασης υγειονομική κρίση, λόγω κορωνοϊού.

Ο Αλέν Κολομπιέ (Alain Colombié), 61 χρόνων, είναι παθολόγος στο Πομρόλ, ένα χωριό περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονπελιέ. Με την πρωτοβουλία του επιδίωξε να επιστήσει την προσοχή στις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, την ανετοιμότητα του συστήματος και την έλλειψη προστασίας στους επαγγελματίες της υγείας.

«Καταγγέλλω την έλλειψη προετοιμασίας, τη στιγμή που έχω ενημερώσει για το Covid-19 από τα τέλη Ιανουαρίου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο 61χρονος γιατρός, εξηγώντας πως η γυμνή διαμαρτυρία του έγινε «υπό καθεστώς θυμού και συναισθηματικής φόρτισης».

«Πρόεδρε Μακρόν, ζητάς στους μικρούς στρατιώτες σου να πάνε στο μέτωπο άοπλοι και ανυπεράσπιστοι (χωρίς μάσκες, τζελ, στολές) και, ασφαλώς, χωρίς πρόληψη» προσθέτει, συμπληρώνοντας: «Ανθρωπίνως αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Θέλεις να μας σκοτώσεις;»

Ο γιατρός Κολομπιέ καταγγέλλει επίσης την παροιμιώδη έλλειψη προστασίας: «Έτσι όπως είμαστε εξοπλισμένοι σήμερα, είμαστε οι κύριοι φορείς του ιού για τους ασθενείς μας. Είμαστε οι δούρειοι ίπποι»

Με πληροφορίες από Huffington Post France

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM