Κορωνοϊός - Γαλλία: Γυμνή διαμαρτυρία γιατρού - «Πολεμάμε άοπλοι και ανυπεράσπιστοι»

Κορωνοϊός - Γαλλία: Γυμνή διαμαρτυρία γιατρού - «Πολεμάμε άοπλοι και ανυπεράσπιστοι» Facebook Twitter
0

Με δύο γυμνές φωτογραφίες του θέλησε ένας γιατρός στη Γαλλία να στηλιτεύσει τη «γύμνια» του συστήματος υγείας που τους έχει αφήσει να αγωνίζονται μόνοι και ανυπεράσπιστοι σε μία πρωτοφανούς έντασης υγειονομική κρίση, λόγω κορωνοϊού.

Ο Αλέν Κολομπιέ (Alain Colombié), 61 χρόνων, είναι παθολόγος στο Πομρόλ, ένα χωριό περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονπελιέ. Με την πρωτοβουλία του επιδίωξε να επιστήσει την προσοχή στις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, την ανετοιμότητα του συστήματος και την έλλειψη προστασίας στους επαγγελματίες της υγείας.

«Καταγγέλλω την έλλειψη προετοιμασίας, τη στιγμή που έχω ενημερώσει για το Covid-19 από τα τέλη Ιανουαρίου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο 61χρονος γιατρός, εξηγώντας πως η γυμνή διαμαρτυρία του έγινε «υπό καθεστώς θυμού και συναισθηματικής φόρτισης».

«Πρόεδρε Μακρόν, ζητάς στους μικρούς στρατιώτες σου να πάνε στο μέτωπο άοπλοι και ανυπεράσπιστοι (χωρίς μάσκες, τζελ, στολές) και, ασφαλώς, χωρίς πρόληψη» προσθέτει, συμπληρώνοντας: «Ανθρωπίνως αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Θέλεις να μας σκοτώσεις;»

Ο γιατρός Κολομπιέ καταγγέλλει επίσης την παροιμιώδη έλλειψη προστασίας: «Έτσι όπως είμαστε εξοπλισμένοι σήμερα, είμαστε οι κύριοι φορείς του ιού για τους ασθενείς μας. Είμαστε οι δούρειοι ίπποι»

Με πληροφορίες από Huffington Post France

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM