Ιταλία: Σε απεργία συνδικάτα της Λομβαρδίας - Ζητούν να κλείσουν επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

Ιταλία: Σε απεργία συνδικάτα της Λομβαρδίας - Ζητούν να κλείσουν επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ιταλία: Σε απεργία τα συνδικάτα της Λομβαρδίας - Ζητούν να κλείσουν λόγω κορωνοϊού (EPA)
0

Απεργία για την Τετάρτη 25 Μαρτίου έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα των μεταλλωρύχων στην επαρχία της Λομβαρδίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Η απεργία, σύμφωνα με τα συνδικάτα, γίνεται προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των μελών τους, καθώς κυβερνητικό διάταγμα που προβλέπει το προσωρινό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού περιλαμβάνει πολλά «παραθυράκια» και εξαιρέσεις.

Τα τρία κύρια συνδικάτα, FIOM, FIM και UILM, ανέφεραν σε μια δήλωση πως ο κατάλογος των επιχειρήσεων που μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται «έχει επεκταθεί υπερβολικά, καλύπτοντας τομείς αμφίβολης σημασίας» και αφήνοντας στις επιχειρήσεις «υπερβολική διακριτική ευχέρεια» στα αιτήματα για εξαιρέσεις.

Λεπτομέρειες για την απεργία τους θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες. Στο κυβερνητικό διάταγμα, που υπογράφτηκε χθες, αναφέρεται ότι όλες, εκτός από τις «απαραίτητες» επιχειρήσεις, θα παραμείνουν κλειστές έως τις 3 Απριλίου και παρατίθεται ένας μακρύς κατάλογος τομέων που θεωρούνται απαραίτητοι.

Τα τρία κυριότερα συνδικάτα, FILCTEM, FEMCA και UILTEC, ανέφεραν σε μια δήλωσή τους πως στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν υπάλληλοι όλων των επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να ενταχθούν στον κατάλογο των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία είναι απαραίτητη για τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας και όπου η ασφάλεια δεν είναι διασφαλισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα από την επιδημία περιοχή της Ιταλίας, που είχε προκαλέσει 5.476 θανάτους σε όλη τη χώρα μέχρι και χθες, Κυριακή.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ