Κορωνοϊός στην Τουρκία: 47 κρούσματα - Διαταγή απαγόρευσης προσευχής σε τεμένη και να κλείσουν καφέ και θέατρα

Κορωνοϊός στην Τουρκία: 47 κρούσματα - Διαταγή απαγόρευσης προσευχής σε τεμένη και να κλείσουν καφέ και θέατρα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε πως πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι 47 και αποφάσισε αυστηρά μέτρα περιορισμού και λουκέτα.

Το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε χώρους λατρείας, κλείνουν καφέ, σινεμά, θέατρα, νυχτερινά κέντρα και πολιτιστικοί χώροι, ενώ αναστέλλονται και οι αεροπορικές συνδέσεις και με άλλες χώρες, καθώς εντείνεται η προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η οποία επιταχύνεται στη χώρα.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, ξεχωρίζει η αναστολή μέχρι νεοτέρας των ομαδικών προσευχών στα τεμένη, συμπεριλαμβανομένης της προσευχής της Παρασκευής.

Ο επικεφαλής της αρχής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς πάντως διαβεβαίωσε ότι τα περίπου 90.000 τζαμιά της χώρας θα μείνουν ανοικτά, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσεύχονται ο καθένας μόνος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα γνωστοποίησε ότι άλλοι 29 άνθρωποι διαγνώστηκε χθες πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2· πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μέσα σε μια ημέρα ως τώρα. «Και τα 29 νέα κρούσματα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ενώ 3 κρούσματα είναι [άνθρωποι που επέστρεψαν] από την Ούμρα», τόνισε μέσω Twitter ο Κότζα, αναφερόμενος στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία. «Η επαφή με ξένες χώρες θα παραμείνει πηγή κινδύνου», προειδοποίησε ο Κότζα.

Τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε σημαίνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ανέρχονταν ως χθες βράδυ σε 47 στην Τουρκία. Για να ανασχεθεί η εξάπλωση, οι αεροπορικές συνδέσεις με έξι χώρες, περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας, αναστέλλονται από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είχαν ήδη ανασταλεί μέχρι νεοτέρας οι πτήσεις προς και από 14 άλλες χώρες.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, πολιτιστικοί χώροι κάθε είδους, σινεμά, θέατρα, συναυλιακοί χώροι, κλείνουν μέχρι νεοτέρας διαταγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Τα περισσότερα εστιατόρια και καφέ, τα γήπεδα, οι αίθουσες τελετών, ειδικά γάμων, κλείνουν επίσης, πρόσθεσε το υπουργείο, τονίζοντας ότι οι όλες μαζικές συγκεντρώσεις, περιλαμβανομένων αυτών στις οποίες καλούν διάφορες ΜΚΟ ή συνδικάτα, αναβάλλονται.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων ήδη την περασμένη εβδομάδα. Την Κυριακή, οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα χιλιάδες πιστούς που επέστρεψαν από το προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία.

Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την έκδοση περίπου εκατό ενταλμάτων σύλληψης προσώπων τα οποία βαρύνουν υποψίες για διασπορά «ψευδών πληροφοριών» για την ασθένεια COVID-19 μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ