Τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι της Ταϊλάνδης έγιναν μάρτυρες μίας πρωτοφανούς «μάχης» ανάμεσα σε εκατοντάδες μαϊμούδες στο κέντρο μίας πόλης. 


Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Λοπ Μπουρί, 150 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ. Πιστεύεται ότι η «μάχη» ξεκίνησε από την έλλειψη φαγητού καθώς όλο και λιγότεροι τουρίστες ταξιδεύουν εκεί, εξαιτίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα θηλαστικά να μένουν ατάιστα. Πέρα από την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των τουριστών, στην περιοχή επικρατεί ξηρασία. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα από τα ζώα κατάφερε να εντοπίσει μικρή ποσότητα τροφής. 

 

Η Sasaluk Rattanachai, κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο το περιστατικό που διαδραματίστηκε έξω από το κατάστημά της. «Έμοιαζαν περισσότερο με άγρια σκυλιά παρά με μαϊμούδες. Τρελάθηκαν για ένα κομμάτι φαγητό. Δεν τις έχω δει ποτέ ξανά τόσο επιθετικές», ανέφερε σε δηλώσεις της στην The Daily Mail. «Νομίζω πως είναι πάρα πολύ πεινασμένες. Συνήθως υπάρχουν πολλοί τουρίστες τους δίνουν φαγητό, ωστόσο ο αριθμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

 

Στην πόλη Λοπ Μπουρί υπάρχουν χιλιάδες άγριες μαϊμούδες που περιπλανώνται στους δρόμους και στα κτίρια και στις παρυφές των αρχαίων βουδιστικών ναών της πόλης.  Σε σχετικό της δημοσίευμα, η Bangkok Post κάνει λόγο για δύο αντίπαλες ομάδες, εκ των οποίων η μία ζει στους βουδιστικούς ναούς και η άλλη στην πόλη. 

 

 

 

Το βίντεο λήφθηκε την ημέρα που υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 11 κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί στους 70. Ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από τουρίστα ο οποίος προερχόταν από το Χονγκ Κονγκ. Το πρόσωπο αυτό «επέστρεψε ήδη» στο Χονγκ Κονγκ, «οι 11 μολυσμένοι είναι όλοι Ταϊλανδοί», δήλωσε αξιωματούχος της διεύθυνσης μολυσματικών ασθενειών.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων έπειτα από εβδομάδες στην Ταϊλάνδη, μια από τις πρώτες χώρες εκτός ηπειρωτικής Κίνας όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορωνοϊού που πλέον χαρακτηρίζεται «πανδημία».

 

Με πληροφορίες από Newsweek/Bangkok Post/The Daily Mail/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters