Κορωναϊός: Πάνω από 1.000 νεκροί στην Ιταλία- 189 σε μία ημέρα

Κορωναϊός: Πάνω από 1.000 νεκροί στην Ιταλία- 189 σε μία ημέρα Facebook Twitter
1

Τα κρούσματα κορωνοϊού και οι νεκροί αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στην γειτονική Ιταλία παρά τα δρακόντεια μέτρα που ήρθαν μάλλον καθυστερημένα. 

Μέσα σε μία ημέρα, τα διεγνωσμένα κρούσματα σκαρφάλωσαν από 12.462 σε 15.113 και οι νεκροί από 827 σε 1.016. Από τους ασθενείς, 1.258 έχουν ιαθεί πλήρως. 

Η εικόνα είναι πιο τραγική στη Λομβαρδια, όπου εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα στην χώρα (8.725) και η περιοχή μετρά 744 νεκρούς. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1.947 και οι νεκροί, συνολικά, 146 ενώ στο Βένετο σημειώθηκαν 1.384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες, με νέο διάγγελμά του, όλων των καταστημάτων στη χώρα, εκτός των φαρμακείων και των καταστημάτων τροφίμων. Τα νέα, περιοριστικά μέτρα, έρχονται ενώ η Ιταλία αντιμετωπίζει την χειρότερη επιδημία του νέου κορωνοϊού μετά την Κίνα.

«Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία», είπε ο Κόντε.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κόντε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση από τον κορωνοϊό. «Το ποσό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά θα χρησιμεύσει για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Με τα κονδύλια αυτά θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και η δημόσια υγεία. Παράλληλα, ο Κόντε υπογράμμισε ότι περιμένει τα αναλυτικά αιτήματα από τους περιφερειάρχες του ιταλικού βορρά. Χθες το απόγευμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε και επισήμως πανδημία του νέου κορωνοϊού και σήμερα, οι παγκόσμιες αγορές κατέρρευσαν καθώς η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πλήττει αναρίθμητους κλάδους της οικονομίας. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΩΡΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.Μακάρι όσοι παλληκαράδες δικοί μας - ανένταχτοι στην κοινωνία κατ' ουσίαν - ήθελαν να καρναβαλίσουν "ελεύθεροι και ωραίοι", να αντιλαμβάνονται τι συνέπειες θα είχε η μαζική συμμετοχή του κόσμου.Και μακάρι έστω και τώρα, να προσαρμόσουν ΑΜΕΣΑ - και για ένα κρίσιμο διάστημα ενός μήνα τουλάχιστον, μήπως και βοηθήσει και ο καιρός -, την προσωπική και οικογενειακή συμπεριφορά τους ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.Αν και χλωμό μου φαίνεται δυστυχώς - γιατί μόλις ακούω -, ότι χθες στην Λάρισα όλοι ξεχύθηκαν στις καφετέριες και ο δήμαρχος έκανε ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ !Και δεν νομίζω ότι αυτό έγινε μόνο στην Λάρισα.Με τέτοιες συμπεριφορές, οι επόμενες συναθροίσεις - σκόπιμα το λέω για να σοκάρω -, θα είναι όταν ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ !Και αν κρατήσει αυτή η ανευθυνότητα, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ !ΤΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ !