ΠΟΥ: Έχουμε πανδημία κοροναϊού - Η επίσημη ανακοίνωση

ΠΟΥ: Έχουμε πανδημία κοροναϊού - Η επίσημη ανακοίνωση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο κοροναϊός είναι πλέον πανδημία.

Ανακοινώνοντας την πανδημία, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, επισήμανε ότι κρούσματα έχουν πλέον καταγραφεί σε 114 χώρες. Από τον Δεκέμβριο έχουν επιβεβαιωθεί 121.564 κρούσματα και έχουν χάσει τη ζωή τους 4.373 άνθρωποι. Στον αντίποδα, έχουν πλήρως ιαθεί 66.239. 

ΠΟΥ: Έχουμε πανδημία κοροναϊού - Η επίσημη ανακοίνωση Facebook Twitter

«Η πανδημία δεν είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται "ελαφρά". Είναι μία λέξη που, αν χρησιμοποιηθεί με εσφαλμένο τρόπο, μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή αδικαιολόγητη αποδοχή ότι η μάχη έχει χαθεί, οδηγώντας σε αχρείαστες δοκιμασίες και θάνατο», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους. 

«Περιγράφοντας την κατάσταση ως πανδημία δεν αλλάζει η διαχείριση της απειλής από τον ΠΟΥ. Δεν αλλάζει όσα κάνει ο ΠΟΥ, ούτε τι θα πρέπει να κάνουν τα κράτη». 

Ως πανδημία ορίζεται μια επιδημία λοιμώδους ασθένειας που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δημιουργήσει μια εξαβάθμια κατάταξη που περιγράφει τη διαδικασία με την οποία ένας νέος ιός γρίπης κινείται από τις πρώτες λοιμώξεις στον άνθρωπο σε μια πανδημία.

Η πανδημία ξεκινά με την μόλυνση ζώων από τον ιό, με λίγες περιπτώσεις στις οποίες τα ζώα μολύνουν ανθρώπους και στη συνέχεια αρχίζει να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέχρι το σημείο που καταγράφονται λοιμώξεις σε όλο τον κόσμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ