ΠΟΥ: «Ύψιστης προτεραιότητας» ο περιορισμός του κοροναϊού

ΠΟΥ: «Ύψιστης προτεραιότητας» ο περιορισμός του κοροναϊού Facebook Twitter
Βαθιά ανησυχητική η εξαπλωση του κοροναϊού λέει ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ. (EPA)
0

Όλες οι χώρες πρέπει να αναγάγουν τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού, σε«ύψιστη προτεραιότητα» αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η καταπολέμηση της επιδημίας απαιτεί τη συνεργασία όλων των χωρών λένε τα Ηνωμένα Έθνη και καλούν το Ιράν να αναθεωρήσει και να τους προσεγγίσει με «κοινή κυβερνητική ματιά».

«Βρισκόμαστε στο χείλος των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» ανέφερε το πρωί της Παρασκευής, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η επιδημία εξαπλώνεται γεωγραφικά και είναι βαθιά ανησυχητική. Συνεχίζουμε να συστήνουμε σε όλες τις χώρες να ορίσουν τον περιορισμό του κοροναιού σε ζήτημα υψίστης προτεραιότητας», πρόσθεσε.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται το Reuters, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν επεράσει τις 100.000 και πλέον έχουν καταγραφεί 100.300.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ