Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Ιντλίμπ: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τον συγκεκριμένο αριθμό των νεκρών δεν επιβεβαιώνει η Άγκυρα, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι νεκροί Τούρκοι είναι 22.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή αεροπορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και ανώτατων στελεχών του στρατού, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ - όπου η επίθεση του συριακού στρατού, με τη συνδρομή των Ρώσων, για την επανακατάληψη του τελευταίου θήλακα αντίστασης των ανταρτών, έχει εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση για τις τουρκικές δυνάμεις σε διάστημα μιας ημέρας, από τη στιγμή που η Άγκυρα άρχισε να αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες στην Ιντλίμπ, σε μία προσπάθεια να σταματήσει την προώθηση των στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του.

Λίγο μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ - χωρίς, πάντως, να έχει γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. 

Με πληροφορίες από Reuters/Al Jazeera/Anadolu

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη, ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM
Η προειδοποίηση του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι «απερίσκεπτη», λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Η προειδοποίηση του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είναι «απερίσκεπτη», λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμπάς Αραγκτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και «γνωρίζουν ακριβώς πού να στοχεύσουν» σε περίπτωση επίθεσης
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια