Τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες παγώνουν στο άκουσμα του κοροναϊού, οι αρχές στην Αλάσκα χαμογελούν.

 

Ενώ τα κρούσματα του κοροναϊού πληθαίνουν και μονοπωλούν τις ειδήσεις ανά τον κόσμο, οι ταξιδιώτες ακυρώνουν τα κλεισμένα πακέτα τους κυρίως για χώρες της Ασίας αλλά και της Ευρώπης.

 

Ευκαιρία στην παγκόσμια αυτή αναγκαστική «κίνηση» των ταξιδιωτών, βλέπουν οι αρχές στην Αλάσκα, οι οποίες έχουν ήδη προσεγγίσει αεροπορικές εταιρίες και τουριστικούς πράκτορες προσφέροντας οικονομικά πακέτα για τους ταξιδιώτες.

 

Το σκεπτικό είναι το εξής: όλοι όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν και ακύρωσαν τα εισιτήρια τους λόγω κοροναϊού, επιμένουν να κάνουν ένα ταξίδι. Την απάντηση δίνει η Αλάσκα.

 

Αρχικός στόχος είναι να προσελκύσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στην Ασία αλλά λόγω των τελευταίων εξελίξεων ακύρωσαν το πρόγραμμά τους.

 

Ο διαχειριστής του αεροδρομίου του Άνκορατζ, Jim Szczesniak, επιμένει πως «Σε αυτό που εστιάζουμε τώρα είναι να προσελκύσουμε όσους ήθελαν να ταξιδέψουν. Ο πελατειακός μας στόχος είναι άτομα από την Αυστραλία, τη Βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

 

Οι αρχές του αεροδρομίου του Άνκορατζ μάλιστα ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την United Airlines προκειμένου να αυξήσουν τα αεροπορικά δρομολόγια προς το Νιούαρκ, ενώ στο ίδιο σκεπτικό κινούνται και άλλες αερογραμμές, όπως η Delta Air Lines από τη Μινεάπολη, η American Airlines από το Ντάλας.

 

Σε διεθνές επίπεδο, οι αρχές του αεροδρομίου ήδη έχουν επικοινωνήσει με τις Ιαπωνικές αερογραμμές αλλά και εκείνες από την Κίνα και την Νότια Κορέα, που ωστόσο δεν έχουν επηρεαστεί από τον κοροναϊό.

 

«Η Ασία είναι πολύ κοντά με την Αλάσκα. Μόλις έξι ώρες από το Τόκιο είναι η Αλάσκα, οπότε εδώ υπάρχει μία τεράστια ευκαιρία για όσους θέλουν τα ταξιδέψουν.» αναφέρει ο κ. Szczesniak.

 

Ωστόσο, η Αλάσκα δεν είναι ο μόνος εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, με «μότο» την άδεια πόλη του Κιότο. Μάλιστα, ακόμα και ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενθάρρυνε τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τη χώρα του γιατί όπως είπε «τα πάντα είναι ασφαλή στη χώρα μας».

 

Ωστόσο οι αρχές στην Αλάσκα είναι λίγο πιο «επιθετικές» δίνοντας τουριστικές οδηγίες, παρέχοντας κρουαζιέρες και τουριστικούς οδηγούς που προωθούν την περιοχή. Το μήνυμά τους μάλιστα έχει σταλεί με newsletters, τηλεφωνικές προσφορές και εμπορικά παζάρια.

 

Με πληροφορίες των New York Times