Είναι ο κοροναϊός, η τουριστική ευκαιρία της Αλάσκα;

Είναι ο κοροναϊός, η τουριστική ευκαιρία της Αλάσκα; Facebook Twitter
Η Αλάσκα βλέπει ευκαιρία από τον κοροναϊό για να προσελκύσει τουρίστες (EPA)
0

Τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες παγώνουν στο άκουσμα του κοροναϊού, οι αρχές στην Αλάσκα χαμογελούν.

Ενώ τα κρούσματα του κοροναϊού πληθαίνουν και μονοπωλούν τις ειδήσεις ανά τον κόσμο, οι ταξιδιώτες ακυρώνουν τα κλεισμένα πακέτα τους κυρίως για χώρες της Ασίας αλλά και της Ευρώπης.

Ευκαιρία στην παγκόσμια αυτή αναγκαστική «κίνηση» των ταξιδιωτών, βλέπουν οι αρχές στην Αλάσκα, οι οποίες έχουν ήδη προσεγγίσει αεροπορικές εταιρίες και τουριστικούς πράκτορες προσφέροντας οικονομικά πακέτα για τους ταξιδιώτες.

Το σκεπτικό είναι το εξής: όλοι όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν και ακύρωσαν τα εισιτήρια τους λόγω κοροναϊού, επιμένουν να κάνουν ένα ταξίδι. Την απάντηση δίνει η Αλάσκα.

Αρχικός στόχος είναι να προσελκύσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στην Ασία αλλά λόγω των τελευταίων εξελίξεων ακύρωσαν το πρόγραμμά τους.

Ο διαχειριστής του αεροδρομίου του Άνκορατζ, Jim Szczesniak, επιμένει πως «Σε αυτό που εστιάζουμε τώρα είναι να προσελκύσουμε όσους ήθελαν να ταξιδέψουν. Ο πελατειακός μας στόχος είναι άτομα από την Αυστραλία, τη Βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Οι αρχές του αεροδρομίου του Άνκορατζ μάλιστα ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την United Airlines προκειμένου να αυξήσουν τα αεροπορικά δρομολόγια προς το Νιούαρκ, ενώ στο ίδιο σκεπτικό κινούνται και άλλες αερογραμμές, όπως η Delta Air Lines από τη Μινεάπολη, η American Airlines από το Ντάλας.

Σε διεθνές επίπεδο, οι αρχές του αεροδρομίου ήδη έχουν επικοινωνήσει με τις Ιαπωνικές αερογραμμές αλλά και εκείνες από την Κίνα και την Νότια Κορέα, που ωστόσο δεν έχουν επηρεαστεί από τον κοροναϊό.

«Η Ασία είναι πολύ κοντά με την Αλάσκα. Μόλις έξι ώρες από το Τόκιο είναι η Αλάσκα, οπότε εδώ υπάρχει μία τεράστια ευκαιρία για όσους θέλουν τα ταξιδέψουν.» αναφέρει ο κ. Szczesniak.

Ωστόσο, η Αλάσκα δεν είναι ο μόνος εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, με «μότο» την άδεια πόλη του Κιότο. Μάλιστα, ακόμα και ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενθάρρυνε τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τη χώρα του γιατί όπως είπε «τα πάντα είναι ασφαλή στη χώρα μας».

Ωστόσο οι αρχές στην Αλάσκα είναι λίγο πιο «επιθετικές» δίνοντας τουριστικές οδηγίες, παρέχοντας κρουαζιέρες και τουριστικούς οδηγούς που προωθούν την περιοχή. Το μήνυμά τους μάλιστα έχει σταλεί με newsletters, τηλεφωνικές προσφορές και εμπορικά παζάρια.

Με πληροφορίες των New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM