Κοροναϊός: Μειώνονται οι θάνατοι στην Κίνα, καλπάζουν τα κρούσματα στη Ν. Κορέα

Κοροναϊός: Μειώνονται οι θάνατοι στην Κίνα, καλπάζουν τα κρούσματα στη Ν. Κορέα Facebook Twitter
Καλπάζουν τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο μικρότερος αριθμός θανάτων από τον νέο κοροναϊό του τελευταίου μήνα καταγράφηκε στην Κίνα, την ώρα όμως που καλπάζουν τα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα.

Στην Κίνα, το τελευταίο 24ωρο άλλοι 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό και πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 2.744. Σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα, καταγράφηκαν 433, φτάνοντας συνολικά τα 78.497 στην Κίνα.

Στον αντίποδα, στη Νότια Κορέα οι αρχές κατέγραψαν άλλα 344 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 1.595.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε μία ημέρα από τη στιγμή που επαληθεύτηκε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Κορέα, στις 20 Ιανουαρίου. Από τα νέα κρούσματα, τα 307 εντοπίστηκαν στην πόλη Νταεγού.

10 νέα κρούσματα στη Γερμανία

Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν 10 νέα κρούσματα του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ ύποπτα περιστατικά εξετάζονται στο Βερολίνο και τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα και υπάρχει ένα ακόμη ύποπτο, ασθενής που παραμένει στο σπίτι του. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους που ειχαν έρθει σε επαφή με ζευγάρι το οποίο ήδη νοσηλεύεται. Συνολικά στο κρατίδιο έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα έως τώρα.

Άλλα τέσσερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Βάδη- Βυρτεμβέργη και οι αρχές εκτιμούν ότι τον ιό μετέδωσε ένας από αυτούς τους ασθενείς που πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Ιταλία. Στο Βερολίνο εξετάζεται γυναίκα με συμπτώματα γρίπης, που μόλις είχε επιστρέψει από το Μιλάνο με λεωφορείο.

Πρώτο κρούσμα σε Ρουμανία, Δανία, Εσθονία

Η Ρουμανία, η Δανία και η Εσθονία προστέθηκαν στη λίστα των χωρών στις οποίες έχει εντοπιστεί κρούσμα του νέου κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά το κρούσμα στη Ρουμανία, πρόκειται για άνδρα από τη νότια περιφέρεια Γκορτζ. Είχε έρθει σε επαφή με Ιταλό ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Ρουμανία νωρίτερα αυτό τον μήνα. Ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και θα μεταφερθεί σε ειδικευμένο νοσοκομείο στο Βουκουρέστι, δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Υγείας, Βίκτορ Κοστάκε.

Στη Δανία, ανακοινώθηκε ότι ο ασθενής είναι άνδρας που επέστρεψε έπειτα από διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο στη Βόρεια Ιταλία. Στην Εσθονία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πρώτο κρούσμα είναι ασθενής με καταγωγή από το Ιράν, που πρόσφατα επισκέφθηκε την πατρίδα του. 

15ο κρούσμα στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού, στην Καλιφόρνια, το 15ο στη χώρα.

Πρόκειται για άνθρωπο που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε έχει έρθει σε επαφή με άνθρωπο που είναι γνωστό ότι είχε μολυνθεί. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο περιστατικό στις ΗΠΑ.

Αεροσυνοδός της Korean Air με κοροναϊό

Μια αεροσυνοδός της Korean Air επαληθεύτηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και είχε εργαστεί και σε πτήσεις μεταξύ Σεούλ και Λος Άντζελες, σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη ότι η αεροσυνοδός είχε εργαστεί στην πτήση ΚΕ958 από το Ισραήλ προς την Ινστόν στις 15-16 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν γκρουπ τουριστών από τη Νότια Κορέα, από τους οποίους οι 31 διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Περίπου 30 μέλη των πληρωμάτων που είχαν εργαστεί στις ίδιες πτήσεις με την αεροσυνοδό που μολύνθηκε έχουν μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σε απομόνωση ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας

Στην Ιταλία, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα ανακοίνωσε ότι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση, επειδή συνεργάτιδά του μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό.

«Θα προσαρμοστώ κι εγώ στις οδηγίες του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας και για δυο μήνες θα ζήσω σε ένα είδος αυτοπομόνωσης», ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook. «Την Τετάρτη φορούσα συνεχώς μάσκα και θα συνεχίσω να το κάνω, ώστε αν τύχει να προκύψω θετικός, στο μεταξύ να μην έχω μεταδώσει σε κανέναν τον ιό. Μην τρομάξετε , λοιπόν, όταν με δείτε, διότι είμαι πάντα έτοιμος να προστατέψω τους κατοίκους της Λομβαρδίας από κάθε είδος μόλυνσης», συμπλήρωσε.

Μόρισον: Όλα δείχνουν ότι θα μπούμε σε φάση πανδημίας

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε ότι όλα δείχνουν πως ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με πανδημία του νέου κοροναϊού, ανακοινώνοντας μέτρα έκτακτης ανάγκης για να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19.

«Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι ο κόσμος σύντομα θα μπει στη φάση της πανδημίας του κοροναϊού. Και ως αποτέλεσμα συμφωνήσαμε σήμερα και θέτουμε σε εφαρμογή (...) το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντίδραση στην επιδημία», δήλωσε ο Μόρισον.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε είναι η παράταση της απαγόρευσης εισόδου στους ταξιδιώτες από την Κίνα κατά τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα. Ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη να ανασταλούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, όπως οι λειτουργίες σε εκκλησίες ή οι αγώνες ποδοσφαίρου, ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις, σημείωσε ο Μόρισον.

Η Σ. Αραβία απαγόρευσε την είσοδο προσκυνητών

Την ίδια ώρα οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέστειλαν προσωρινά την είσοδο προσκυνητών που θέλουν να πάνε στη Μέκκα και τη Μεδίνα, προκειμένου να αποτραπεί «η έλευση και εξάπλωση του νέου κοροναϊού».

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή της εισόδου σε ταξιδιώτες από χώρες που έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ακόμη κι αν έχουν βίζα. Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε χώρες που έχει εξαπλωθεί ο νέος κοροναϊός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM