Ιταλία: «Η μεγαλύτερη επιδημία κοροναϊού εκτός Ασίας» - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας

Ιταλία: «Η μεγαλύτερη επιδημία κοροναϊού εκτός Ασίας» - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας Facebook Twitter
GETTY IMAGES
2

Η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία είναι η μεγαλύτερη εκτός Ασίας, όπως σημειώνει στην ανάλυσή της η Washington Post. 

Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, Ιταλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν και επισήμως την ακύρωση εκδηλώσεων του καρναβαλιού της Βενετίας, εξαιτίας της έξαρσης του νέου ιού. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της περιοχής Veneto, Λούκα Ζάια δήλωσε σήμερα πως οι εκδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών του βενετσιάνικου καρναβαλιού ματαιώνονται.

Ο Ζάια είπε στους δημοσιογράφους ότι τα προγραμματισμένα δρώμενα της Κυριακής θα ολοκληρωθούν κανονικά, αλλά από σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει απαγόρευση και θα ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Καρναβάλι της Βενετίας, και των αθλητικών ακόμα, μέχρι και την 1η Μαρτίου. 

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, τα κρούσματα του κοροναϊού στην γειτονικό χώρα εκτινάχθηκαν από τις τρεις μεμονωμένες περιπτώσεις σε 132 ασθενείς, 26 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όπως παρατηρεί η Washington Post πρόκειται για το μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού εκτός Ασίας. Την Παρασκευή, στην Ιταλία, πέθανε και ο πρώτος Ευρωπαίος που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Ιταλία: «Η μεγαλύτερη επιδημία κοροναϊού εκτός Ασίας» - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας Facebook Twitter
Ιταλία: «Η μεγαλύτερη επιδημία κοροναϊού εκτός Ασίας» - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας Facebook Twitter

Η επιδημία εντοπίζεται στον «πλούσιο βορρά» της χώρας, όπου οι αρχές απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο από περιοχές με κρούσματα. Η έξαρση σημειώθηκε απρόσμενα και απότομα καθώς την Πέμπτη η Ιταλία είχε καταγράψει μόλις τρεις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Νωρίτερα, ο Ζάια είχε ανακοινώσει τα πρώτα δύο κρούσματα κοροναϊού και στην Βενετία, καθώς οι τοπικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού. 

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης όλη την επόμενη εβδομάδα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις στο προσεχές διάστημα.  Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, καθώς και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Με πληροφορίες από Reuters και Washington Post

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Έλεος!! Να δω πότε θα βρεθεί κάποιος να βάλει τέρμα στην παράνοια!!Πρόκειται για μια ακόμη (ούτε η πρώτη, ούτε η μόνη και ασφαλώς ούτε η τελευταία) γρίπη. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Κάποιοι θα νοσήσουν από αυτήν, κάποιοι όχι. Κάποιοι θα την περάσουν ελαφρά, κάποιοι όχι. Κάποιοι, με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, θα πεθάνουν από αυτήν, θα είναι όμως συντριπτικά λιγότεροι από όσους νοσήσουν ακριβώς όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Αυτή είναι η απλή ξεκάθαρη αλήθεια.Στα ΜΜΕ όμως εδώ και εβδομάδες γίνεται η τρίχα τριχιά για συγκεκριμένους λόγους (τηλεθέαση, κουκούλωμα άλλων ειδήσεων, αύξηση του φαρμακευτικού τζίρου κ.λπ., κ.λπ.).Ο υπαρκτός κίνδυνος μεγαλοποιείται απαράδεκτα από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς και το όλο ζήτημα τίθεται σε τελείως λάθος βάση. Αντί ο γενικός πληθυσμός να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί για το πώς να θωρακιστεί σαν οργανισμός ενάντια σε όλες τις εποχικές ασθένειες, τρομοκρατείται σε βαθμό να στοχοποιούνται όλοι όσοι μοιάζουν με Κινέζοι.Από τα ΜΜΕ θα έπρεπε οι καθ’ ύλη αρμόδιοι επιστήμονες να δείξουν στο ευρύ κοινό με επιχειρήματα απλά, ξεκάθαρα κι επιστημονικά τεκμηριωμένα την πραγματική κατάσταση. Δεν το έχουν κάνει ή δεν τους δόθηκε το «βήμα» για να το κάνουν κι είναι πολύ παράξενο αυτό.Δεν είναι δυνατόν τα κρούσματα να είναι μονοψήφια, οι θάνατοι να αφορούν ηλικιωμένους ήδη με κλονισμένη υγεία και να επικρατεί πανικός!! Κάτι πάει πολύ στραβά.Τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι γύρω μας σωρός, ακόμη και για απλό κρυολόγημα. Δεν σημαίνει πως πρέπει το κράτος διά των ΜΜΕ να υποθάλπει τέτοιες παρανοϊκές φοβίες.Μια ακόμη γρίπη είναι, δεν είναι πανούκλα ούτε λέπρα.Ας μας ενημερώσουν για το πόσοι θάνατοι οφείλονται π.χ. σε πνευμονίες, άλλες ιώσεις γιατί όχι και σε καρκίνους ή και τροχαία, τόσο εδώ και στην Ιταλία, όσο και στην Κίνα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που γίνεται ντόρος. Έτσι απλά για μέτρο σύγκρισης.
Πολύ σωστό το σχόλιο. Άντι να υπάρξει συνεχής επιστημονική ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης και όλα τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό, υπάρχει μόνο "τρομοκράτηση", ακραία μέτρα και στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων. Στον μεταξύ δεν γίνεται εκτενής αναφορά στον αριθμό των ασθενών που έχουν ιαθεί, και αυτή τη στιγμή φτάνουν τους 23.394. Πηγή:https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/85320e2ea5424dfaaa75ae62e5c06e61Επίσης από τα 2 πρώτα νούμερα (αριθμός κρουσμάτων και θανάτων) στο παραπάνω λινκ, μπορεί κάποιος με μια "απλή μέθοδο των τριών" να υπολογίσει ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι κάτω του 3%, κατά μέσο όρο. Στην περίπτωση του ιού SARS η θνησιμότητα ήταν 9.6% και του MERS (το 2012) 34%.Πηγή:https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#comparisonΤέλος αξίζει να σημειωθεί, ως μέτρο σύγκρισης ότι το διάστημα 2017-2018 μόνο στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 61.000 θάνατοι, που σχετίζονται με την κοινή γρίπη. Πηγή:https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.htmlΑυτό από μόνο του, λέει πολλά. Ας είμαστε ψύχραιμοι, ενημερωμένοι και ας σκεφτόμαστε κριτικά, όχι φοβικά.