Ιταλία: Μετά τα σπίτια για 1 ευρώ, πόλη πληρώνει το ενοίκιο σε όσους μετακομίσουν εκεί

Ιταλία: Μετά τα σπίτια για 1 ευρώ, πόλη πληρώνει το ενοίκιο σε όσους μετακομίσουν εκεί Facebook Twitter
Σε αυτή την ιταλική πόλη πληρώνουν το ενοίκιο στους νέους κατοίκους (Πηγή φωτό Comune Teora)
0

Έπειτα από αρκετά χωριά, αλλά και πόλεις, της Ιταλίας, που προσπάθησαν να προσελκύσουν κόσμο πουλώντας σπίτια για 1 ευρώ, τώρα έρχεται μια νέα προσφορά, από πόλη στην Καμπανία.

Στην Τεόρα ελπίζουν ότι θα δελεάσουν ανθρώπους να μετακομίσουν εκεί, προσφέροντας να τους καλύψουν το ενοίκιό τους. Το σχέδιο με τα σπίτια του 1 ευρώ μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, σε πόλεις και χωριά από τη Σικελία έως τις Άλπεις, υπάρχει η ανησυχία ότι εκείνοι που αγοράζουν τα ερειπωμένα ακίνητα ψάχνουν απλά ένα εξοχικό και όχι μόνιμη κατοικία.

Για αυτό στην Τεόρα πιστεύουν ότι το δικό τους πλάνο θα είναι πιο αποτελεσματικό. Η συγκεκριμένη πόλη υπόσχεται να δίνει στους νέους κατοίκους 150 ευρώ τον μήνα για το ενοίκιο, για διάστημα δύο ετών, ή εναλλακτικά τους προσφέρει 5.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα δικό τους σπίτι.

Εννοείται πως υπάρχουν όροι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαμείνουν στην Τεόρα για τουλάχιστον τρία χρόνια και πρέπει να έχουν ήδη ένα παιδί. «Δεν πιστεύω στην ιδέα της πώλησης άδειων σπιτιών για 1 ευρώ. Αυτό δεν δίνει κίνητρο στον κόσμο να μείνει στην πόλη», εξήγησε ο δήμαρχος της Τεόρα, Στέφανο Φαρίνα.

«Με αυτό τον τρόπο έρχονται απλά για λίγους μήνες τον χρόνο, ως τουρίστες. Αυτό δεν είναι λύση. Αλλά αν μετακομίσουν και γράψουν τα παιδιά τους σε ένα τοπικό σχολείο, αυτό δίνει νέα πνοή», συμπλήρωσε.

Ο πληθυσμός της συγκεκριμένης πόλης μειώθηκε δραματικά έπειτα από σεισμό το 1980, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές. «Κάθε χρόνο, γεννιούνται εδώ δύο παιδιά, ενώ πεθαίνουν 20 ηλικιωμένοι. Είμαστε μετά βίας 1.500 κάτοικοι. Έπειτα από τον τρομερό σεισμό, πολλοί νέοι έφυγαν», δήλωσε ο δήμαρχος. «Θέλω να ανατρέψω αυτή την αρνητική τάση. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, οι οικογένειες θα είναι τα θεμέλια της κοινότητάς μας που συρρικνώνεται, οπότε ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν περισσότερα παιδιά, να κάνουν αίτηση», συμπλήρωσε.

Από τα πλεονεκτήματα της Τεόρα είναι ότι τα ενοίκια στην πόλη είναι από 200 ευρώ, ενώ σπίτια 100 τετραγωνικών πωλούνται για 30.000 ευρώ. Και το τελικό ποσό για την αγορά- με το μπόνους των 5.000 ευρώ από τον δήμο- μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ύψος των δαπανών για την ανακαίνιση των ρημαγμένων σπιτιών που πωλούνται σε άλλες πόλεις για 1 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δύο ιταλικές οικογένειες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, όπως και μια οικογένεια από τη Βραζιλία, με ιταλικές ρίζες.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM