LIVE!

Ερντογάν: Η Ελλάδα σταδιακά αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ

Ερντογάν: Η Ελλάδα σταδιακά αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ Facebook Twitter
5

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής βουλής, σχετικά με το καθεστώς των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη στη Μεσόγειο, σταδιακά μετατοπίζουμε τις ισορροπίες προς το μέρος μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο μνημόνιο μεταξυ Άγκυρας - Τρίπολης, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη Λιβύη».

«Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ούτε στη στεριά, ούτε στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως σταδιακά αποδέχεται τις τουρκικές θέσεις.

«Χάρη στην αποφασιστική μας στάση στο εν λόγω θέμα, το καθεστώς που ανακηρύξαμε στη Μεσόγειο, σταδιακά γίνεται αποδεκτό από τις εμπλεκόμενες χώρες και ειδικά από την Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Αυστηρή απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στη Μεσόγειο.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός, τονίζει καταληκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνή
5

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο - «Εξελέγη ο γιος του Χαμενεΐ»

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM