Ερντογάν: Το τρίτο γεωτρύπανο θα αρχίσει εργασίες εντός του 2020

Ερντογάν: Το τρίτο γεωτρύπανο θα αρχίσει εργασίες εντός του 2020 Facebook Twitter
0

Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο πλωτό γεωτρύπανό της, που θα φτάσει τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το πλοίο θα αρχίσει να επιχειρεί το 2020.

Μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματός του, AKP, στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως το νέο πλοίο είναι ένα «εξαιρετικό πλοίο θαλάσσιων γεωτρήσεων» που μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 11.400 μέτρα, αλλά δεν διευκρίνισε πού θα επιχειρεί.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η τουρκική εταιρεία πετρελαίων (ΤΡΑΟ) αγόρασε και νέο πλωτό γεωτρύπανο, το τρίτο του στόλου της μετά τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ»

Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» με έτος ναυπήγησης το 2012, το οποίο αγοράστηκε σε δημοπρασία για μόλις 37,5 εκατ. δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του στην αγορά το 2014 αποτιμάτο στα περίπου 600 εκατ. δολάρια και τον τελευταίο χρόνο στα μόλις 120.

Το «Sertao», το οποίο προφανώς θα μετονομαστεί από την ΤΡΑΟ και θα «φορέσει» τα χρώματα του τουρκικού ερευνητικού στόλου, είναι μεγαλύτερο από τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» που ήδη πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Καθημερινή

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ