Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή απέπεμψε υπουργό για την πινακίδα με την παλιά ονομασία

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή απέπεμψε υπουργό για την πινακίδα με την παλιά ονομασία Facebook Twitter
Αποπέμφθηκε η υπουργός Εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας
0

Η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας απέπεμψε την υπουργό Εργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, επειδή επανέφερε πινακίδα με την παλιά ονομασία της χώρας στο υπουργείο.

Η Ρασέλα Μιζράχι αποπέμφθηκε με ψήφους 62 υπέρ και 26 κατά, λόγω της πινακίδας που ανέγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Υπέρ της αποπομπής της ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας. Κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Όλιβερ Σπασόφσκι, είχε ζητήσει την αποπομπή της. Στη συνεδρίαση της Βουλής επανέλαβε ότι η Μιζράχι, επαναφέροντας την πινακίδα με την παλιά ονομασία της χώρας, παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις των Σκοπίων με τις γειτονικές χώρες, αλλά και την ευρωατλαντική πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, δεν μπορώ να επιτρέψω οι πολίτες και η χώρα να κρατούνται όμηροι μιας ανεύθυνης συμπεριφοράς, που θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και όλα τα οφέλη της συμφωνίας αυτής για την ένταξή μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και για την προώθηση των σχέσεών μας με τους γείτονές μας», τόνισε ο Σπασόφσκι.

«Αστεία η κατηγορία»

Η πινακίδα που ανέγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» υπήρχε στο υπουργείο, καλυμμένη. Η Μιζράχι επέλεξε πριν από λίγες ημέρες να δώσει συνέντευξη Τύπου μιλώντας μπροστά από την πινακίδα. Η ίδια, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα όταν ανέλαβε υπουργός στις αρχές Ιανουαρίου.

Χαρακτήρισε αστεία την κατηγορία ότι παραβίασε το Σύνταγμα και υποστήριξε ότι η αποπομπή της υποκινήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, προκειμένου να καλυφθούν οι παρανομίες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Η Μιζράχι είπε ακόμη ότι στη σύντομη θητεία της ως υπουργού Εργασίας έγινε στόχος αντισημιτικών επιθέσεων λόγω της εβραϊκής καταγωγής της και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: «Είμαι περήφανη Εβραία από την Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ