Τραγωδία σε ορφανοτροφείο στην Αϊτή: Δεκαπέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά

Τραγωδία σε ορφανοτροφείο στην Αϊτή: Δεκαπέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά Facebook Twitter
0

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα ορφανοτροφείο στην Αϊτή επέφερε το θάνατο 15 παιδιών ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο ορφανοτροφείο και 13 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Φερμάτ, από ασφυξία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός δικαστής της κοινότητας Κενσκόφ, ο Ρεϊμόν Ζαν Αντουάν. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 τοπική ώρα της Πέμπτης (04:00 ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αυτό είναι ένα τραγικό συμβάν», δήλωσε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πρόνοιας Αριέλ Ζαντί Βιλεντρουάν στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας πως η προτεραιότητα τώρα είναι να βρεθεί μια νέα οικία για τα παιδιά που επέζησαν από την φωτιά. «Θα τα μεταφέρουμε σε ένα διαμετακομιστικό κέντρο, ενώ θα αναζητήσουμε τις οικογένειές τους και θα δούμε αν μπορούμε να επανενώσουμε τα παιδιά με τους γονείς τους», σημείωσε.

Τραγωδία σε ορφανοτροφείο στην Αϊτή: Δεκαπέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά Facebook Twitter

Πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται σε ορφανοτροφεία στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου έχουν εν ζωή γονείς που τα παρέδωσαν σε ορφανοτροφείο, καθώς η οικονομική τους ένδεια δεν τους επιτρέπει να τα φροντίσουν.

Το ορφανοτροφείο του Κενσκόφ, μιας κοινότητας που βρίσκεται στο διαμέρισμα του Πορτ-ο-Πρενς δεν διέθετε από το 2013 νόμιμη άδεια λειτουργίας και φιλοξενούσε περίπου 66 παιδιά, σύμφωνα με τον Ρεϊμόν Ζαν Αντουάν. Τα αίτια της φωτιάς και οι ηλικίες των θυμάτων παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής.

Το ορφανοτροφείο βρισκόταν σε ένα ακατάλληλο διώροφο κτίριο, γεμάτο με κουκέτες - μερικές σε άθλια κατάσταση - γεμάτα μικρά δωμάτια, με στενές σκάλες και μόνο μια πόρτα εξόδου, συμπλήρωσε ο δικαστής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τραγωδία σε ορφανοτροφείο στην Αϊτή: Δεκαπέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά Facebook Twitter
Τραγωδία σε ορφανοτροφείο στην Αϊτή: Δεκαπέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά Facebook Twitter

Το ορφανοτροφείο λειτουργούσε υπό τη διοίκηση μιας χριστιανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης με βάση την Πενσυλβάνια, ανέφεραν οι αρχές της χώρας. Η «Church of Bible Understanding» αναφέρει στον ιστότοπό της ότι ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το ορφανοτροφείο στην Αϊτή πριν περίπου 40 χρόνια. Όπως τονίζει, ο πρωταρχικός της στόχος είναι «να διαδώσει το Ευαγγέλιο σε οποιονδήποτε και όσους το λάβουν».

Μόλις 35 από τα 754 ορφανοτροφεία στην Αϊτή διαθέτουν επισήμως άδεια. Η κυβέρνηση έχει κλείσει περίπου 160 κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM