Στο στόχαστρο της Άγκυρας ο Ακιντζί - Κατηγορείται για «χάρτη υποχωρήσεων»

Στο στόχαστρο της Άγκυρας ο Ακιντζί - Κατηγορείται για «χάρτη υποχωρήσεων» Facebook Twitter
Εντείνεται ο «πόλεμος» κατά του Μουσταφά Ακιντζί εν όψει εκλογών στο ψευδροκράτος - ΕΡΑ
0

Στόχος «πυρών» της Άγκυρας, αλλά και των σκληροπυρηνικών του ψευδοκράτους κατά του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, εν όψει των παράνομων εκλογών της 26ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το Sigmalive της Κύπρου, τις τελευταίες μέρες διακινείται μέσα από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρτης που όπως αναφέρεται πρόκειται για εκείνον που κατατέθηκε εκ μέρους του κατοχικού ηγέτη στο Μον Πελεράν προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ε/κ πλευρά.

Στο στόχαστρο της Άγκυρας ο Ακιντζί - Κατηγορείται για «χάρτη υποχωρήσεων» Facebook Twitter

Η κριτική που ασκείται εναντίον του Ακιντζί είναι πως κατέθεσε τον συγκεκριμένο χάρτη χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με την λεγόμενη «Τ/κ Βουλή». Αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η παραχώρηση της σκλαβωμένης σήμερα Μόρφου στους Ε/κ, πράγμα που οδήγησε στο να τον χαρακτηρίσουν προδότη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο σχετικός χάρτης ήταν αυτός που κατατέθηκε στην Γενεύη. Συγκεκριμένα, ο υπό αναφορά χάρτης προσομοιάζει τόσο για τις ακτογραμμές που παρέμεναν σε ανισορροπία με τις Τ/κ προτάσεις, όσο και για τη Μόρφου η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της, με εξαίρεση ένα κομμάτι από τα αστικό κέντρο, διατηρείτο υπό Τ/κ διοίκηση. Καταγγέλλουν τον Ακιντζί για προδοσία, ότι παρέδωσε την Μόρφου, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακριβώς αυτό είναι που δεν έπραξε. Κράτησε όλη την παραλιακή Μόρφου δίνοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι της πόλης και γι' αυτό, αναγκάστηκε ο Γ.Γ στο Κραν Μοντανά να ζητήσει αναδιαμόρφωση του χάρτη, ώστε να λαμβάνει υπόψη τις Ε/κ ανησυχίες για την Μόρφου.

Πάντως, ο πιο πάνω χάρτης είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν το 2004, το οποίο και απορρίφθηκε με ποσοστό 76% από τους Ε/κ.

Στο στόχαστρο της Άγκυρας ο Ακιντζί - Κατηγορείται για «χάρτη υποχωρήσεων» Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι διαρροές για σπίτι στο Λας Βέγκας και για εκατομμύρια καταθέσεων του κατοχικού ηγέτη.

Σύμφωνα με το Σίγμα, θρυαλλίδα της «ρήξης» ήταν η συνέντευξη του Ακιντζί στον Guardian όπου είπε, μεταξύ άλλων, πως στην περίπτωση που δεν βρεθεί βιώσιμη λύση για επανένωση υπό μία ομόσπονδη «σκέπη», η εξάρτηση του Βορρά από την Άγκυρα θα μεγαλώσει με κίνδυνο να καταλήξει να «αφομοιωθεί» σε μία de facto τουρκική περιοχή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξήγησε ότι διαφωνεί με το όραμα του Ερντογάν για τη σχέση Άγκυρας-Λευκωσίας ως «μάνα και παιδί». «Επιθυμώ ανεξάρτητες, αδελφικές σχέσεις», διευκρίνισε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας πάντως πως η τδβκ θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για την οικονομία της προκειμένου να είναι λιγότερο εξαρτημένη από την Τουρκία. «Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε στήριξη από το νότο» είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM