Τσαβούσογλου: Ο Ακιντζί είναι ο πιο ανέντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί

Τσαβούσογλου: Ο Ακιντζί είναι ο πιο ανέντιμος πολιτικός που έχω συνεργαστεί Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση κατά του Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την τοποθέτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ότι θα ήταν «φριχτό» ένα σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχω εργαστεί ξανά με έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό», σημειώνοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει παραδείγματα που στηρίζουν την αναφορά του αυτή. Συνέχισε λέγοντας ότι μετά το Κραν Μοντάνα είδε «πολλά πράγματα αναξιόπιστα» και συμπεριφορές του Μουσταφά Ακιντζί αναξιόπιστες για τις οποίες τον παρακάλεσε ακόμη και ο Πρωθυπουργός να μην τα αποκαλύψει. Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί προεκλογικό κεφάλαιο σε πολλές δυτικές χώρες, προσθέτοντας ότι «ούτε εγώ, ούτε κανένας στην 'τδβκ', δεν σκέφτηκε ποτέ ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ως χαρτί στην προεκλογική. Τώρα ο κ. Ακιντζί άρχισε να το κάνει αυτό».

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτά που λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ποτέ δεν έχουν τεθεί προς συζήτηση, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι καθοριστικής σημασίας. «Εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία», συνέχισε ο Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επέμβει στις εκλογές στην 'τδβκ', καλώντας ωστόσο τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν.

Στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στη βρετανική Guardian, o κ. Ακιντζί απέρριψε ένα τέτοιο σενάριο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν ανεξαρτησία και ελευθερία. Οι τοποθετήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη έφεραν και τις αντιδράσεις των Ομέρ Τσελίκ και Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον μεν πρώτο να ζητά δημόσια απολογία και τον δεύτερο να κάνει λόγο για ντροπή και ατιμία.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Πολίτης

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM