ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η συγκινητική διαφήμιση των Starbucks με ένα νεαρό τρανς άτομο

Η συγκινητική διαφήμιση των Starbucks με ένα νεαρό τρανς άτομο Facebook Twitter
0

Μία συγκινητική διαφήμιση, στην οποία πρωταγωνιστεί ένα τρανς αγόρι, λάνσαραν τα Starbucks ενώ ξεκίνησαν καμπάνια για την υποστήριξη των νεαρών τρανς ατόμων. 

Στη διαφήμιση, εμφανίζεται ένα νεαρό τρανς αγόρι ο Τζέιμς, που αρθρώνει για πρώτη φορά το όνομά του όταν παραγγέλνει καφέ στα Starbucks. «Στα Starbucks, το να γράφουμε το όνομά σας σε ένα ποτήρι καφέ και να σας φωνάζουμε με αυτό είναι μία ένδειξη της θερμής υποδοχής μας σε εσάς. Είναι μια μικρή συμβολική χειρονομία αλλά και σημάδι αυτού που πιστεύουμε: αναγνώριση και αποδοχή όποιοι και αν είστε ή θέλετε να είστε. Σας καλωσορίζουμε όλους», ανέφερε η δημοφιλής αλυσίδα σε ανάρτησή της που συνόδευε τη διαφήμιση.

Η διαφήμιση κέρδισε το Βραβείο Διαφορετικότητας σε διαγωνισμό για διαφημίσεις του Channel 4, με το βραβείο να περιλαμβάνει αναμεταδόσεις της διαφήμισης αξίας 100000 λιρών, ποσό που αντιστοιχεί σε 118.000 ευρώ. 

 

 

 

Παράλληλα τα Starbucks, με την καμπάνια #whatsyourname, δεσμεύτηκαν να συγκεντρώσουν ποσό αντίστοιχου ύψους για την οργάνωση Mermaids, που υποστηρίζει τα τρανς άτομα. Η δημοφιλής αλυσίδα πουλάει μπισκότα που δημιουργήθηκαν ειδικά γι αυτόν τον σκοπό και έχουν το σχήμα ουράς γοργόνας.

Στα πλαίσια της καμπάνιας #whatsyourname τα Starbucks θα παρουσιάσουν και άλλες ιστορίες τρανς ατόμων που επιλέγουν το όνομά τους σε μία σειρά με τίτλο "Moving Portraits". 


Με πληροφορίες από Pinknews/Advocate

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ