Ocean Viking: Πήρε άδεια να αποβιβάσει 403 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιταλία

Ocean Viking: Πήρε άδεια να αποβιβάσει 403 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Άδεια για να αποβιβάσει 403 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιταλία έλαβε το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων, Ocean Viking.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) που ναυλώνουν το σκάφος μαζί με τη Μεσόγειο SOS, μια άλλη ΜΚΟ, ανακοίνωσαν την εξέλιξη αυτή με μήνυμα μέσω Twitter. Οι 403 άνθρωποι που διασώθηκαν από το πλοίο πρόκειται να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Τάραντα, στη νοτιοανατολική Ιταλία. 

«Αναγκασμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους προκειμένου να διαφύγουν μέσω της Μεσογείου, 216 άνδρες, 38 γυναίκες και 149 παιδιά θα φθάσουν εντέλει σύντομα σε ασφαλές μέρος», ανέφεραν οι MSF.

Το Ocean Viking διέσωσε 407 ανθρώπους ανοικτά των ακτών της Λιβύης σε πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις από την περασμένη Παρασκευή, όμως μία γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή εγκαύματα και τα τρία παιδιά της απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο τη Δευτέρα. Εκατοντάδες άλλοι διασωθέντες μετανάστες επιμένουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms περισυνέλεξε 158 ανθρώπους σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης στη διάρκεια της νύχτας, ενώ άλλοι 77 επιβαίνουν από το Σαββατοκύριακο στο σκάφος Alan Kurdi, το οποίο έχει ναυλώσει η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ