Στην αντεπίθεση η Ιζαμπέλ ντος Σάντος για τα «Luanda Leaks» - Στρέφεται κατά των δημοσιογράφων

Στην αντεπίθεση η Ιζαμπέλ ντος Σάντος για τα «Luanda Leaks» - Στρέφεται κατά των δημοσιογράφων Facebook Twitter
0

Η δισεκατομμυριούχος κόρη του πρώην προέδρου της Αγκόλας, Ιζαμπέλ ντος Σάντος, ανακοίνωσε απόψε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και των μέσων ενημέρωσης που συνεργάζονται μαζί της, τα οποία την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσαν χιλιάδες έγγραφα σχετικά με τις επιχειρήσεις της.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε, η ντος Σάντος αναφέρει ότι «αντικρούει τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις ψευδείς δηλώσεις» και ότι έχει αναθέσει την υπόθεση στο διεθνές δικηγορικό γραφείο Schillings Partners.

Η ICIJ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Οι αρχές της Αγκόλας θεωρούν την ντος Σάντος ύποπτη για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση την εποχή που ήταν πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol, το διάστημα 2016-17. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της, η 45χρονη επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που βασίστηκαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ήρθαν στην κατοχή των δημοσιογράφων μέσω δικτυοπαραβίασης ώστε να δημιουργηθεί ένα «παραπλανητικό αφήγημα», ισοδυναμούν με «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» εναντίον της.

Ένας Πορτογάλος χάκερ, ο Ρούι Πίντο, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την αποκάλυψη των λεγόμενων «Luanda Leaks», δηλαδή των 700.000 εγγράφων που «περιέχουν όλα τα δεδομένα σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις» για την περιουσία της ντος Σάντος, ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, ο πατέρας της οποίας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος κυβέρνησε την Αγκόλα επί 38 χρόνια, μέχρι το 2017, υποστηρίζει ότι η διαρροή έγινε στο πλαίσιο μιας πολιτικά υποκινούμενης εκστρατείας από την κυβέρνηση του διαδόχου του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM