No.1

Στην αντεπίθεση η Ιζαμπέλ ντος Σάντος για τα «Luanda Leaks» - Στρέφεται κατά των δημοσιογράφων

Στην αντεπίθεση η Ιζαμπέλ ντος Σάντος για τα «Luanda Leaks» - Στρέφεται κατά των δημοσιογράφων Facebook Twitter
0

Η δισεκατομμυριούχος κόρη του πρώην προέδρου της Αγκόλας, Ιζαμπέλ ντος Σάντος, ανακοίνωσε απόψε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και των μέσων ενημέρωσης που συνεργάζονται μαζί της, τα οποία την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσαν χιλιάδες έγγραφα σχετικά με τις επιχειρήσεις της.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε, η ντος Σάντος αναφέρει ότι «αντικρούει τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις ψευδείς δηλώσεις» και ότι έχει αναθέσει την υπόθεση στο διεθνές δικηγορικό γραφείο Schillings Partners.

Η ICIJ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Οι αρχές της Αγκόλας θεωρούν την ντος Σάντος ύποπτη για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση την εποχή που ήταν πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol, το διάστημα 2016-17. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της, η 45χρονη επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που βασίστηκαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία ήρθαν στην κατοχή των δημοσιογράφων μέσω δικτυοπαραβίασης ώστε να δημιουργηθεί ένα «παραπλανητικό αφήγημα», ισοδυναμούν με «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» εναντίον της.

Ένας Πορτογάλος χάκερ, ο Ρούι Πίντο, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την αποκάλυψη των λεγόμενων «Luanda Leaks», δηλαδή των 700.000 εγγράφων που «περιέχουν όλα τα δεδομένα σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις» για την περιουσία της ντος Σάντος, ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, ο πατέρας της οποίας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος κυβέρνησε την Αγκόλα επί 38 χρόνια, μέχρι το 2017, υποστηρίζει ότι η διαρροή έγινε στο πλαίσιο μιας πολιτικά υποκινούμενης εκστρατείας από την κυβέρνηση του διαδόχου του.

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM