Κόμπι Μπράιαντ: Οργή για tweet δημοσιογράφου μετά το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Οργή για tweet δημοσιογράφου μετά το δυστύχημα Facebook Twitter
EPA
2

Η Washington Post έθεσε σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο η οποία ανάρτησε άρθρο στο Twitter για παλιά υπόθεση βιασμού σε βάρος του μπασκεμπολίστα, Κόμπι Μπράιαντ, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που του στοίχισε τη ζωή.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος, Φελίσια Σόμνεζ, τέθηκε σε υποχρεωτική αργία καθώς δημοσίευσε έναν σύνδεσμό από άρθρο που αφορούσε τις κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του παίκτη των Lakers, με την ίδια την εφημερίδα να σχολιάζει πως η «φτωχή κρίση» που οδήγησε τη δημοσιογράφο να αναρτήσει το συγκεκριμένο άρθρο υποτιμά την δουλειά των συναδέλφων της.


Το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο δεν είχε γράψει η Σόμνεζ, είχε δημοσιευτεί το 2016 από τo «Daily Beast» με τον τίτλο «Κόμπι Μπράιαντ – Υπόθεση βιασμού: Τα αποδεικτικά στοιχεία DNA, η ιστορία της κατηγόρου και η σχεδόν ομολογία». Ακόμα, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν καλύπτει αθλητικά γεγονότα αλλά ανήκει στο τμήμα των πολιτικών ειδήσεων της Washington Post.


Η απόφαση της ωστόσο να μοιράσει ένα άρθρο που αφορούσε στις κατηγορίες που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση από παρελθόν του εκλιπόντος αθλητή – η οποία έκλεισε με τον οικονομικό συμβιβασμό των δύο μερών - δημιούργησε θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, και ειδικά από τους οπαδούς του παίκτη των Lakers. Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι το συγκεκριμένο tweet ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον τραγικό θάνατο του Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του και άλλων επτά ανθρώπων.


Μεταξύ των επικριτικών σχολίων που δέχτηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν και εκείνο του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τζούνιορ Τραμπ ο οποίος έγραψε «Εσείς οι δημοσιογράφοι της Washington Post, δεν μπορείτε να κρατηθείτε καθόλου, έτσι;»

Η αρχική κατηγορία κατά του μπασκεμπολίστα είχε γίνει από μία 19χρονη ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο του Κολοράντο, η οποίος δήλωσε στην τοπική αστυνομία ότι βιάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τον παίκτη, αλλά αργότερα αρνήθηκε να καταθέσει σε ποινική υπόθεση. Ο Μπράιαντ πάντοτε επέμενε ότι η συνεύρεσή τους ήταν συναινετική, αλλά αναγνώρισε ότι η ρεσεψιονίστ «δεν είδε και δεν βλέπει το συμβάν με τον ίδιο τρόπο που το είδα εγώ». Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για «τη συμπεριφορά μου εκείνη τη νύχτα και για τις συνέπειες που υπέστη».


Η δημοσιογράφος δικαιολόγησε αρχικά την απόφασή της να μοιραστεί το συγκεκριμένο άρθρο λέγοντας «στους (κυριολεκτικά) 10.000 ανθρώπους που σχολίασαν και μου έστειλαν email με απειλές ακόμα και κατά της ζωή μου, παρακαλώ πολύ διαβάστε την ιστορία - η οποία γράφτηκε πριν από 3 χρόνια και όχι από εμένα. Οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο αξίζει να μένει στη μνήμη για το σύνολο του βίου του ακόμα και αν αυτό το δημόσιο πρόσωπο είναι αγαπημένο αλλά υπάρχουν και κομμάτια της ζωή του που προκαλούν αναστάτωση. Το ότι μου απευθύνονται με οργή και απειλές εναντίον μου (σε εμένα που δεν έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο αλλά το βρήκα καλά πληροφορημένο) λέει πολλά για την πίεση που δέχονται κάποιοι άνθρωποι για να παραμείνουν σιωπηλοί σε τέτοιες περιπτώσεις»

Με πληροφορίες από The Guardian 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν μια γυναίκα καταγγέλει βιασμό/σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον επώνυμο άντρα, σκέφτομαι πόσο απαίσια θα νιώθει βλέποντας ολόκληρη την κοινωνία να θαυμάζει και να αποθεώνει έναν άνθρωπο που γι αυτήν είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Πόσο θυμό και αδικία θα αισθάνεται όταν τον βλέπει στα ΜΜΕ να δείνει συνεντεύξεις γεμάτος αυτοπεποίθηση και περηφάνεια για τον εαυτό του ενώ ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι του πλέκουν το εγκώμιο λέγοντας ότι, εκτός από σπουδαίος επαγγελματίας, είναι και σπουδαίος άνθρωπος.