Ταλιμπάν: Αμερικανικό στρατιωτικό το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Ταλιμπάν: Αμερικανικό στρατιωτικό το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
Οι Ταλιμπάν λένε ότι αυτό είναι το αμερικανικό αεροσκάφος που συνετρίβη (Πηγή φωτό Twitter)
0

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη συντριβή αεροπλάνου στο Αφγανιστάν, το οποίο τώρα οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι ανήκε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τόσο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, όσο και ένας Αφγανός δημοσιογράφος που έχει σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Αν και αρχικά τα ξένα ΜΜΕ μετέδιδαν πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους της αφγανικής κρατικής Ariana Airlines με 88 επιβαίνοντες, στη συνέχεια η εταιρεία το διέψευσε. Και ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις που θα ξεδιαλύνουν το μυστήριο της συντριβής και του αν και πόσα θύματα υπάρχουν.

Ο Ταρίκ Γκαζνίγουαλ, δημοσιογράφος της περιοχής, υποστηρίζει ότι είδε το αεροσκάφος να φλέγεται. Σε επικοινωνία με το Αssociated Press είπε ότι είδε δύο κορμιά και ότι το μπροστά μέρος του αεροσκάφους ήταν καμένο. Επίσης, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες και βίντεο, υλικό που υποστηρίζει ότι είναι από τη συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους. Το AP επισημαίνει ότι στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται ένα Bombardier E-11A, τύπος αεροσκάφους που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για ηλεκτρονική παρακολούθηση στο Αφγανιστάν. 


Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχούλαχ Μουζαχίντ, δήλωσε ότι ένα αεροσκάφος της αμερικανικής αεροπορίας συνετρίβη στην επαρχία Γκάζνι. Μάλιστα υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν πολλά μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πως το δυστύχημα έγινε σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από αμερικανική στρατιωτική βάση.

Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν. Νωρίτερα, η ίδια είχε επιβεβαιώσει πως αμερικανικές δυνάμεις ερευνούν τις αναφορές για συντριβή αεροσκάφους στην περιοχή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ