Κοροναϊός: Στους 26 οι νεκροί - Παγκόσμια ανησυχία από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Κοροναϊός: Στους 26 οι νεκροί - Παγκόσμια ανησυχία από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Ο νέος κοροναϊός εξαπλώνεται και ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει διαρκώς, εντείνοντας την παγκόσμια ανησυχία. 

Οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν πως οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 26 ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 830 επιβεβαιωμένα κρούσματα διεθνώς, σηματοδοτώντας μια κατακόρυφη αύξηση μέσα σε 24 ώρες. Στην Κίνα, 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα αποκλεισμού σε τρεις πόλεις, ενώ δέκα πόλεις έχουν αναστείλει την λειτουργία όλων ή ορισμένων εκ των μέσων μαζικής μεταφοράς. Εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιοι υποχρεώνονται να παραμείνουν στις πόλεις τους, παρά τα σχέδια τους να ταξιδέψουν για τους εορτασμούς της κινεζικής πρωτοχρονιάς. 

Τα λεωφορεία σταμάτησαν να κυκλοφορούν στις πόλεις Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi και Enshi. Στην Zhijiang, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο έχουν κλείσει με εξαίρεση τα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τα πρατήρια βενζίνης και τα φαρμακεία, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Guardian. Στην Enshi μπήκε λουκέτο και στους κλειστούς χώρους διασκέδασης. 

Η επιδημία εκδηλώθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και μέχρι στιγμής κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε ακόμα τέσσερις χώρες: ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Την ώρα που ΠΟΥ τηρεί ακόμα στάση αναμονής για το κατά πόσο η εξάπλωση του νέου ιού συνιστά κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο, ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία προσπαθούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο. Άλλες δύο ομάδες εργάζονται παράλληλα για την ανάπτυξη εμβολίου. «Αν τα καταφέρουν όπως έκαναν με άλλους ιούς, είναι πιθανό ο πλανήτης να έχει μια "ασπίδα προστασίας" μέσα σε διάστημα έξι μηνών», μεταδίδει ο Guardian. 

Εν τω μεταξύ, ένα νέο νοσοκομείο χιλίων κλινών χτίζεται με αστραπιαίους ρυθμούς στο επίκεντρο της επιδημίας, στην πόλη Γούχαν, ειδικά για την νοσηλεία των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό. Το νοσοκομείο σχεδιάζεται με βάση την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την επιδημία SARS του 2003. Πέρα από τα 830 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, εξετάζονται επίσης 1.072 πιθανά.

Με πληροφορίες από New York Times και Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ