ΠΟΥ για κοροναϊό: Νωρίς για να κριθεί εάν υπάρχει θέμα παγκόσμιου συναγερμού

ΠΟΥ για κοροναϊό: Νωρίς για να κριθεί εάν υπάρχει θέμα παγκόσμιου συναγερμού Facebook Twitter
0

Διχασμένος εμφανίστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής για τον νέο κοροναϊό

«Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε εάν ο κοροναϊός συνιστά κατάσταση εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο», ανακοίνωσε πριν από λίγο η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδρίασε για το θέμα. Ο πρόεδρος του Π.Ο.Υ., Τέντρος Αντχαμόν ομολόγησε ότι η επιτροπή ήταν ξανά διχασμένη στο αν το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, συνιστά κατάσταση διεθνούς συναγερμού.

«Ας μη γελιόμαστε, είναι μια επείγουσα κατάσταση για την Κίνα. Αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη ένα παγκόσμιο περιστατικό συναγερμού για την υγεία. Μπορεί ωστόσο να καταστεί», είπε ο πρόεδρος του Π.Ο.Υ. ο οποίος εκτίμησε ότι η Κίνα έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στο Γουχάν και σε άλλες πόλεις: «Ελπίζουμε να είναι αποτελεσματικά και να μη χρειαστεί να διαρκέσουν πολύ», πρόσθεσε.

«Προς το παρόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνιστά περαιτέρω περιορισμούς στο εμπόριο ή στον ταξιδιωτικό τομέα», είπε ακόμη ο κ. Τέντρος.

Κίνα: Ο πρώτος νεκρός εκτός της επαρχίας Χουμπέι

 

Οι υγειονομικές αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεμπέι γνωστοποίησαν ότι απεβίωσε ένας ασθενής που είχε νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, στον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εκτός της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η επιδημία. Η Υγειονομική Επιτροπή της επαρχίας Χεμπέι ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ότι ο ασθενής, ηλικίας 80 ετών, απεβίωσε χθες Τετάρτη, όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι είχε νοσήσει από τον ιό έως σήμερα. Με τον νέο αυτόν θάνατο ο απολογισμός από την επιδημία ανέρχεται πλέον στους 18 νεκρούς.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα έχει φθάσει τα 634, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η κινεζική κρατική τηλεόραση νωρίτερα σήμερα. Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο. Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ειδικό νοσοκομείο στην πόλη Γουχάν

Η κινεζική πόλη Γουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, θα κατασκευάσει ένα νοσοκομείο ειδικά για τη νοσηλεία ασθενών από τον ιό, το οποίο σκοπεύει να ολοκληρώσει εντός έξι ημερών, ανέφερε σήμερα η κρατική Beijing News, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει το έργο. Ο ιός έχει μολύνει περισσότερους από 600 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 17, αναγκάζοντας την πόλη να κλείσει όλες τις μεταφορικές συνδέσεις.

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Διεθνή / Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Το σχέδιο του Τόνι Μπλερ για τη Γάζα προβλέπει διεθνή αρχή υπό τον ΟΗΕ, με έλεγχο ασφάλειας και διοίκησης από εξωτερικούς παράγοντες - Οι λεπτομέρειες και οι αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Διαζύγιο Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

Διεθνή / Χωρισμός Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

«Δεν το ήθελε αυτό, η Νικόλ πάλευε να σώσει τον γάμο τους» ανέφερε πηγή μιλώντας στο PEOPLE - Η περίφημη «ρήτρα κοκαΐνης» στο προγαμιαίο συμβόλαιο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM