Το σεξ είναι μόνο για παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια, λέει η Εκκλησία της Αγγλίας

Το σεξ είναι μόνο για παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια, λέει η Εκκλησία της Αγγλίας Facebook Twitter
3

Η Εκκλησία της Αγγλίας διευκρίνισε πως το σεξ μπορεί να συμβαίνει μόνο μέσα σε ετερόφυλους γάμους, προσθέτοντας πως σε γκέι ή στρέιτ σχέσεις «δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους».

Επίσκοποι εξέδωσαν ειδικές οδηγίες επί του θέματος, στις οποίες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Για τους Χριστιανούς, ο γάμος - δηλαδή η ένωση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας εφ' όρου ζωής, συμβόλαιο με ανταλλαγή όρκων- παραμένει το πρέπον πλαίσιο για σεξουαλική δραστηριότητα».

Και προσθέτουν: «Οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός ετερόφυλου γάμου δεν ανταποκρίνονται στον σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους».

Η Εκκλησία της Αγγλίας απαγορεύει τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά επιτρέπει στο ποίμνιό της τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αρκεί να είναι «σεξουαλικά εγκρατείς».

Το Σύμφωνο Συμβίωσης νομιμοποιήθηκε στη χώρα το 2005 και το 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα σε αυτό. 

Τις τελευταίες δεκαετίες η Εκκλησία της Αγγλίας έχει προκαλέσει έντονο διχασμό με όσα λέει και πώς διαχειρίζεται θέματα που αφορούν την κοινότητα LGBTQI+. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είχα διαβάσει νωρίτερα σήμερα το πρωτότυπο άρθρο στον Guardian και προβληματίζομαι, γιατί αυτές οι οδηγίες να αποτελούν είδηση και αναδημοσιεύονται από μεγάλα ΜΜΕ. Η θέση των χριστιανικών Εκκλησιών σχετικά με το σεξ είναι γνωστή τα τελευταία...2.000 χρόνια και δεν είναι είδηση. Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο φυλλάδιο (αν θυμάμαι καλά από τον guardian για φυλλάδιο πρόκειται) απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται μέλη της Αγγλικανικής Εκκλησίας και όχι στο σύνολο της κοινωνίας.