Τρεις Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους μετά από τη συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους που επιχειρούσε στην Αυστραλία, επιβεβαίωσαν οι Αρχές.

 

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο όπως έγινε γνωστό από τα τοπικά ΜΜΕ το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή των Snowy Mountains

 

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι αρχές της Αυστραλίας γνωστοποίησαν ότι  έχασαν την επαφή με μεγάλο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στη μάχη με τις φλόγες σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας «διενεργεί έρευνα για τις πληροφορίες σχετικά με σοβαρό συμβάν στο οποίο ενεπλάκη αεροσκάφος» στο νότιο τμήμα της πολιτείας, ανέφερε το ίδιο μέσω Twitter.

 

Πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή εν μέσω υψηλής ζέστης, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας τέθηκε σε συναγερμό από νωρίτερα σήμερα λόγω της επανόδου του καύσωνα έπειτα από πολυήμερες βροχοπτώσεις που προσέφεραν ανακούφιση στα μέτωπα.

 

Κατά τόπους επικρατούν σήμερα θερμοκρασίες 40° Κελσίου και πνέουν άνεμοι ταχύτητας ως και 90 χιλιομέτρων την ώρα, συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

 

Από τον Σεπτέμβριο, οι χωρίς προηγούμενο πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και έχουν μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 2.000 κατοικίες.

 

Με πληροφορίες από BBC / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP