Η καταιγίδα «Γκλόρια» σάρωσε την Ισπανία - 8 νεκροί και κύματα ύψους 13,5 μέτρων

Η καταιγίδα «Γκλόρια» σάρωσε την Ισπανία - 8 νεκροί και κύματα ύψους 13,5 μέτρων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα Γκλόρια, που σάρωσε την ανατολική Ισπανία, συνοδευόμενη από ανέμους ταχύτητας έως 144 χλμ/ώρα και κύματα ύψους 13,5 μέτρων, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι τέσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της Γκλόρια, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται ένας 25χρονος Βρετανός στο νησί της Ίμπιζα και ένας άνδρας που έπεσε στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να δέσει τη βάρκα του στο λιμάνι Παλαμός. Η καταιγίδα υποχωρεί από σήμερα, αφού άφησε πίσω της εστίες 200.000 ανθρώπων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κατέστρεψε καλλιέργειες στο δέλτα του ποταμού Έβρου και έθεσε σε κατάσταση συναγερμού 36 επαρχίες.

Η καταιγίδα «Γκλόρια» σάρωσε την Ισπανία - 8 νεκροί και κύματα ύψους 13,5 μέτρων Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η Γκλόρια είναι η χειρότερη καταιγίδα από το 2003 «και πιθανόν αυτού του αιώνα», δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο BETEVE ο Ντάνι Παλάθιος, ο επικεφαλής των υπηρεσιών ακτογραμμής για τη Βαρκελώνη. Η ισπανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρήκε το πτώμα ενός ανθρώπου σε ποταμό στο Αλικάντε, ενώ μια πηγή των υπηρεσιών διάσωσης ανέφερε ότι άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την κατάρρευση κτιρίου στο γειτονικό Αλκόι, πιθανόν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

Ένας άνδρας, που εργαζόταν σε θερμοκήπιο, έχασε τη ζωή του από τη χαλαζόπτωση που έπληξε την κατασκευή, είπε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ένας δήμαρχος στην επαρχία Αλμέρια, ενώ οι αρχές στην επαρχία της Βαλένθια πιστεύουν πως στο τσουχτερό κρύο οφείλεται ο θάνατος ενός άστεγου. Η θάλασσα έφθασε στο δέλτα του Έβρου πλημμυρίζοντας χιλιάδες στρέμματα ορυζώνων. «Δεν μπορούμε να θυμηθούμε τίποτα παρόμοιο να έχει ποτέ συμβεί» δήλωσε ο δήμαρχος Λουίθ Σόλερ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Η καταιγίδα «Γκλόρια» σάρωσε την Ισπανία - 8 νεκροί και κύματα ύψους 13,5 μέτρων Facebook Twitter
ΕΡΑ
Η καταιγίδα «Γκλόρια» σάρωσε την Ισπανία - 8 νεκροί και κύματα ύψους 13,5 μέτρων Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Είναι τραγικό να βλέπεις πώς ο ποταμός υπερχείλισε και η θάλασσα ταξίδεψε σε απόσταση χιλιομέτρων στην ενδοχώρα». Τα κύματα στις δυτικές ακτές της χώρας έφθασαν στο ύψος ρεκόρ των 13,5 μέτρων, έγινε γνωστό από τις αρχές, πλημμυρίζοντας συνοικίες και εισβάλλοντας στα καταστήματα. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διατύπωσε, σε μήνυμά του στο Twitter, τη «στήριξη και αλληλεγγύη του για τις οικογένειες των θυμάτων της καταιγίδας Γκλόρια και όσων υπέστησαν τις ολέθριες συνέπειές της».

Η καταιγίδα «Γκλόρια» σάρωσε την Ισπανία - 8 νεκροί και κύματα ύψους 13,5 μέτρων Facebook Twitter
ΕΡΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM